Estofado is een traditionele Spaanse rundvlees stoofschotel. Dit is een recept van mijn broer Benjamin, die al 37 jaar op Ibiza woont en daar werkzaam geweest is als chefkok in beroemde hotels. Zo af en toe kan ik een echt Spaans recept van hem ontfutselen, zo ook deze Estofado.
In het originele recept gaat er op het laatst ook nog aardappel(s) in blokjes bij de stoofpot. Ik heb dat niet gedaan omdat ik het geserveerd heb met een heerlijke aardappelpuree.
Er gaan trouwens heel veel verschillende versies op dit recept de ronde en ieder Spaans gezin vind dat hun recept het echte is. Nou dit is de versie van Benjamin (en Hanneke).
Gebruik voor dit gerecht wel een lekkere Spaanse rode wijn.
En nog zo’n klassiek maar een heel ander Spaans gerecht is deze Fideua.
The Elzzz
januari 20, 2018 @ 3:31 pm
Ik heb 100 ml extra water en 50 ml rode wijn toegevoegd omdat de Estofado dreigde aan te branden door te weinig vocht. Verder is het prima gelukt.
Hanneke de Jonge
januari 21, 2018 @ 9:38 am
Oh goed te horen. Had je het vuur te hoog of de deksel niet op de pan?
Piet
april 26, 2023 @ 4:32 pm
Vraagje: Bij stap 3 staat laag op laag vuur sudderen. Ik neem aan dat gezien de totale tijd dat van stap 3 tot stap 6 het vlees ongeveer een uur moet stoven??
Hanneke de Jonge
april 27, 2023 @ 7:41 am
Hallo Piet, het vlees moet in totaal ongeveer 3 uur stoven.