De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje.
Rabarber vers van de grond vind je in april tot en met juli bij de groenteboer. Dus als je rabarber ziet liggen, koopt deze dan en maak er iets lekkers mee. Houd bij de aankoop in de gaten dat de stelen goed stevig zijn. En hoe roder de stelen, hoe zoeter de rabarber zal zijn.
Bewaar de rabarber niet langer dan drie dagen in de groentelade in de koelkast.
Wist je trouwens dat rabarber geen fruit is, maar groente?
Voor het schoonmaken van de rabarber verwijder je het blad, spoel je ze schoon onder de koude kraan en snijd de stelen in stukken (niet schillen!).
Dit recept is voldoende voor een weckpot van 750 ml.
Probeer ook eens deze Rabarber salsa met komkommer en koriander