Deze heerlijke omelet met verse kruiden (Koekoe sabzi) is een Perzisch recept. Je kunt het eten als lunch, voorgerecht, (vegetarisch) hoofdgerecht of als mezze. Aangezien ik nog kruiden over had van de vegetarische Perzische bonen en noedelsoep (waar ook zoveel kruiden in verwerkt zijn) van vorige week, wilde ik ze opmaken in een ander recept. Ook in dit Perzisch recept worden veel groene kruiden gebruikt. Ik had nog verse kurkuma liggen en heb dit gebruikt, maar je kunt ook gemalen kurkuma gebruiken. Om er een wat completere maaltijd van te maken heb ik blokjes feta toegevoegd.
De keuken uit het Midden-Oosten kenmerkt zich door het gebruik van veel verse kruiden en specerijen, daarom ben ik zo gek op deze gerechten. Als ik heel veel verse kruiden nodig heb, koop ik dit bij een Turkse winkel. Daar kosten grote bossen kruiden geen drol.
Hierbij het recept van de Perzische bonen en noedelsoep voor het geval je die nog eens proberen wilt.
Ohmydish
januari 9, 2017 @ 7:34 pm
Wat een vrolijk uitziende omelet, lijkt me werkelijk heerlijk. Wij gaan meestal naar de toko om verse kruiden te kopen, daar zijn ze ook altijd goedkoper dan bij de grote supermarkten 🙂
p.s.: het reactie formulier is niet heel duidelijk zo zonder omkadering (positieve feedback!).
Yegané
mei 18, 2018 @ 6:53 am
Het klopt allemaal en het zal ook wel erg lekker smaken. Maar dit is een traditionele gerecht en het hoort als een taartje of een hele dikke pannekoek te worden afgebakken en vervolgens in stukjes snijden om te serveren.
Hanneke de Jonge
mei 20, 2018 @ 1:42 pm
Het is ook een hele dikke taart/pannenkoek geworden. Deze kan je dan aan tafel in stukken of punten snijden.