Asheh reshteh oftewel Perzische bonen en noedelsoep is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels (reshteh) en een zuivelproduct. Door de vele bonen en kruiden is het een hele gezonde soep. De soep wordt gegeten met Nieuwjaar en de noedels in de soep symboliseren geluk en succes voor het nieuwe jaar. Tja ik ben misschien een paar dagen te laat, maar dat zal ons geluk niet in de weg staan toch. Het is een grote pan soep geworden, de rest is voor de lunch morgen en in de vriezer voor een volgende keer.
De soep is gemaakt van gedroogde bonen, bedenk dus wel een dag van te voren dat je ze moet weken voor gebruik. Ik had nog glasnoedels in huis en heb deze gebruikt, maar je kunt ook Udon noodles of zelfs spaghetti hiervoor gebruiken.
De soep wordt geserveerd met uitgebakken uien en een soort van yoghurt en munt. Ik heb er een dot Griekse yoghurt op gedaan.
Ik heb ook een recept voor je voor een vegetarische Kervelsoep voor je. Probeer die ook eens.