Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de mokka chocolade ganache in kleine koffiekopjes want het is een machtig toetje. Als je gek op chocolade bent, dan moet je dit beslist een keertje maken. Niet goed voor de lijn, maar wel goddelijk lekker.
Ganache
Chocolade ganache is zo makkelijk te maken en om het mokka-achtig te maken is een fluitje van een cent. Ik gebruikte staafjes mokka oploskoffiepoeder voor de ‘mokka’ smaak.
Voeg gewoon de mokka- of espressopoeder toe aan de room terwijl deze wordt verwarmd en giet over de chocolade. Na een paar minuten is het klaar om met de hand te kloppen en klaar! Echt mensen, zo makkelijk is het! Het enige onderdeel is dat je ervoor moet zorgen dat je chocolade van hoge kwaliteit en slagroom gebruikt, een gevaarlijk lekkere combinatie!
Laat de mooie naam je niet misleiden, dit is geen hoogdravend, overdreven ingewikkeld recept. Vier ingrediënten heb je slechts nodig. Chocolade, slagroom, boter en instantkoffie. En eerlijk gezegd, het kan niet misgaan!
Ganache kan je gebruiken om als een glazuur over een taart te gebruiken. Je kunt het een beetje laten afkoelen en het vervolgens over de taart gieten.
Je kunt de ganache in de koelkast laten afkoelen en er vervolgens met een klein bolletje heerlijke kleine truffels van maken.
Of je kunt de ganache laten afkoelen en het vervolgens kloppen tot de meest ongelooflijke opgeklopte vulling die er ooit is geweest. Echt, het is als chocoladeboter.
Klop de gekoelde ganache op tot het volume verdubbelt en lichter van kleur wordt.
Of je giet het in kopjes zoals ik nu gedaan heb.
Chocolade
Laten we het even over chocolade hebben. Je hebt chocolade en je hebt chocolade. Je hoeft niet per se de beste chocolade te kopen die je lokale supermarkt te bieden heeft. Maar toch is het zo, hoe beter de chocolade, hoe beter de ganache.
Nog meer chocolade desserts:
Vegan chocolademousse met 2 ingrediënten
Rode wijn chocolade truffels
Zijdezacht chocolade dessert
Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka
Goddelijke chocolade soufflé
Luchtige chocolademousse
Mokka chocoladefudge
Chocolade brownie pudding
Bevroren druiven in witte chocoladesaus
Witte chocolade monchoutaart
Tips:
Lust je geen mokka? Geen probleem! Laat dan gewoon de koffiepoeder weg. Je hoeft het recept verder niet aan te passen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Odilie_b
juni 1, 2021 @ 7:31 am
Makkelijk en lekker recept! Dank u wel!
Hanneke de Jonge
juni 2, 2021 @ 10:44 am
Dankjewel, leuk om te horen.