Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de koekkruiden maken deze kruidig bananenbrood met pompoen helemaal ‘herfstig’.
Bananenbrood
Deze pompoen bananenbrood oftewel bananencake is een supersimpel herfstcakerecept dat je in minder maakt met gezonde plantaardige ingrediënten. De cake is zacht en smeuïge en superlekker.
Ik hou ervan om supersimpele bakrecepten te maken. Dingen die niet veel ingrediënten nodig hebben, geen uren voorbereiding vergen en toch absoluut heerlijk smaken. Nu de herfst eraan komt, maak ik van met alles met pompoen.
Pompoen
Het is herfst en de pompoenen liggen naar ons te lonken bij de groenteboeren en in de supermarkten. Ik ben er dol op en daarom kan je dan ook heel veel pompoenrecepten vinden op de site. Pompoenen zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën, veel vitamine A en C en zitten boordevol met vezels.
Je kunt in principe elk soort eetbare pompoen gebruiken voor dit recept. Hier vind je de meest gangbare die verkrijgbaar zijn.
Meer zoete pompoenrecepten:
Pompoen karamel cake
Klassieke Amerikaanse pompoentaart
Pompoen donuts met gekruide honing
Chocolade brownies met pompoen
Pompoentaart en cheesecake
Cakerol van pompoen met roomkaas
Pompoencake met dadels en chaikruiden
en Pompoen cupcakes met topping
Tips:
Zorg ervoor dat je bananen goed rijp zijn, zodat ze optimaal zoet zijn en gemakkelijk te prakken.
Meng het beslag niet te lang, om te voorkomen dat de cake taai wordt.
Controleer de cake na 55-60 minuten om te voorkomen dat hij te gaar wordt, omdat hij dan snel kan uitdrogen.
Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.
Deze cake kan goed worden ingevroren. Wikkel individuele plakken in plasticfolie en bewaar ze in een diepvrieszak tot 3 maanden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Valerie
februari 1, 2019 @ 10:12 am
Hallo,
En waar moet ik de pompoen terug zien? In het bereiding. Overigens vindt ik 125 gr wel wat weinig om hele pompoen te gebruiken. Mvg valérie
Hanneke de Jonge
februari 1, 2019 @ 3:37 pm
De pompoen gaat tegelijkertijd met de cranberries en walnoten erin. De rest van de pompoen kan je weer in soep of andere gerechten gebruiken.