Deze pesto gemaakt van boerenkool is weer eens iets anders dan de traditionele pesto gemaakt van basilicum. Probeer hem eens! Deze pesto is een saus wat ik al meerdere keren gebruikt had, daarom besloot ik om het recept maar eens te delen met jullie. Een heel bericht op zichzelf! En eerlijk gezegd, wat is er niet om van te houden? Het duurt maar vijf minuten om te maken, het is super vers en belachelijk makkelijk om te maken. En in tegenstelling tot in de winkel gekochte pesto, is het heerlijk groen.

Pesto gemaakt van boerenkool

 

Pesto

 

Je kunt deze pesto maken met rauwe of gekookte boerenkool. De rauwe versie heeft een iets bittere, minerale smaak, de gekookte is zoeter maar waarschijnlijk minder complex. Je hebt meer boerenkool nodig als je het wilt koken, omdat het geblancheerd, afgekoeld en uitgeknepen moet worden.

 

Deze pesto is heerlijk in een pan met pasta, eventueel met wat geroosterde pompoen of gebakken champignons. Probeer eens een klodder of twee toe te voegen aan een stevige stoofpot als garnering of aan bruschetta met wat rauwe ham en/of geroosterde tomaten.

 

Het is een perfect recept als je op zoek bent naar iets makkelijks, snels en bevredigends.
Het heeft heel veel smaak en zit boordevol verse gezonde boerenkool om een levendige groene toets aan een maaltijd te geven. Daarnaast zorgen knoflook, walnoten, citroen, olijfolie en zout – die elk hun eigen smaak hebben om uw smaakpapillen te verwennen – voor een ware smaaksensatie.

 

Je hebt geen ongebruikelijke ingrediënten nodig om dit recept te maken. Het is gezond omdat het een voedzame groente combineert met gezonde vetten uit de noten en olijfolie.
Je kunt het goed om van tevoren te bereiden en een week in de koelkast bewaren.
En je kunt deze pesto – net zo als de basilicumpesto – bij bijna alles gebruiken zoals in pasta, op een pizza, als spread op sandwiches, toast, door de salade, etc.

 

Tips:

 

Vergeet niet om alle stengels te verwijderen van het boerenkoolblad, zodat je pesto niet te taai wordt. Je kunt kant-en-klare gesneden boerenkool uit de winkel gebruiken.

Boerenkool kan worden vervangen door spinazie of gedeeltelijk door rucola. Maar let op: rucola is erg peperig en kan op zichzelf behoorlijk overheersend zijn.

Voor een geurige, zoete Italiaanse smaak kunnen verse basilicumblaadjes worden toegevoegd.

Extra nodig: keukenmachine of blender.

In dit lekkere en makkelijk recept wordt deze pesto gebruikt: Gnocchi met tomaatjes en boerenkoolpesto en Tosti met geitenkaas, salami en boerenkoolpesto.

De pesto kan een week in de koelkast bewaard worden in een afgesloten pot.
Het kan ook tot twee maanden in de vriezer bewaard worden.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pesto gemaakt van boerenkool: