Voor deze dip heb ik de zelfgemaakte geitenyoghurt nog iets laten uitlekken. Leg een schone kaas- of theedoek in een vergiet en giet hierin de yoghurt. Er ontstaat een lekkere friszure dip, deze je op smaak brengt met knoflook en verse kruiden. Serveer met een stuk brood bij de geitenyoghurtdip met verse kruiden.
Deze lichte en pittige dip van geitenyoghurt is een heerlijke toevoeging aan een feestelijk hapje. Het maken is binnen enkele minuten klaar en kan tot drie dagen van tevoren worden bereid. Je moet wel eerst even de yoghurt laten uitlekken, maar daar heb je geen werk aan.
Geitenyoghurt
Ik heb de geitenyoghurt zelf gemaakt, maar tegenwoordig kan je in de grotere supermarkten geitenyoghurt kopen. Koop het liefst ambachtelijk geproduceerde yoghurt, zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Een lekker milde yoghurt van gepasteuriseerde geitenmelk.
Geitenyoghurt heeft een hoger vetgehalte dan koemelkyoghurt. Maar het bevat ook meer onverzadigde vetten en minder cholesterol. Ook bevat het een hoger gehalte aan eiwitten, calcium, vitamine A, vitamine B-12 en magnesium in vergelijking met koemelkyoghurt.
Hierdoor is geitenyoghurt gemakkelijker verteerbaar voor sommige mensen met lactose-intolerantie. Geitenyoghurt heeft een unieke, lichtzure smaak en een romige textuur. En het wordt nog romiger als je het laat uitlekken.
Borrelhapjes
Als je je borrelplankje simpel wilt houden, is het een goed idee om een centraal punt te hebben. Deze dip van geitenyoghurt is eenvoudig te maken en vormt een mooi middelpunt met verse kruiden en knoflook.
Meng tot drie dagen van tevoren de geitenyoghurt met de kruiden, knoflook en zeezout, sluit af en bewaar in de koelkast. Zet de dip een paar uur voor het serveren op kamertemperatuur. Roer de dip in een ondiepe kom, garneer het eventueel met verse kruiden en maak af met versgemalen peper en een flinke scheut olijfolie.
Deze dip is perfect om op stokbrood, crackers of als dip voor groente te gebruiken.
Tips:
Gebruik als verse kruiden een mengsel van bieslook, dille, peterselie, munt, tijm, rozemarijn, maar je kunt alle kruiden die je maar wilt hiervoor gebruiken.
Probeer ook eens dit recept met zelfgemaakte yoghurt: Yoghurt pannenkoekjes met blauwe bessen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.