Deze mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Het is een eenvoudig en heerlijk recept voor chocoladefudge dat je in minder dan 10 minuten maakt en slechts vier ingrediënten gebruikt!
Iedereen weet dat koffie en chocolade prachtig samengaan. En als ze worden gecombineerd met gezoete gecondenseerde melk in dit recept voor romige mokka chocoladefudge, zal iedereen zich afvragen waar je zo’n geweldig recept vandaan hebt. Fudge is een heerlijke traktatie die altijd het hoogtepunt is van een dessert.
Fudge
Deze fudge heeft een diepe chocoladesmaak met een vleugje koffie. Het is zacht en rijk zonder overdreven te zijn. Het is een makkelijk dessert dat je kunt maken met ingrediënten die je in je voorraadkast vindt. Perfect voor een last-minute traktatie, om te maken voor een speciaal iemand of om snel een chocoladebehoefte te stillen!
Fudge is makkelijk en leuk om te maken, en is het hele jaar door heerlijk. Dit simpele recept gebruikt slechts vier ingrediënten en is het supermakkelijk om te maken.
Deze smeltend zachte fudge is een echte volwassen traktatie. Zo rijk en donker als een koffie chocolade truffel en niet te zoet.
Serveer de fudge als een traktatie na het diner. Of verpak het in een mooie verpakking als een prachtig zelfgemaakt cadeau, of houd het gewoon lekker voor jezelf! Wie houdt er nou niet van fudge?
Of maak een groot hartvormige mokka chocoladefudge en geef deze aan jouw geliefde op Valentijnsdag.
Nog meer fudge:
Chocolade fudge met kersen en amandelen
Baileys salted caramel chocolade fudge
Witte chocolade en pindakaas fudge
Chocolade fudge met rum en rozijnen
Reese’s pindakaas fudge
Chocolade fudge met Amarula
Witte chocolade fudge met pistache en cranberries
Maken
Het enige wat je nodig hebt is een pan en spatel, je kunt het gewoon op het fornuis maken.
Je hebt geen pan met kokende suiker en geen suikerthermometer nodig.
Het bereiden van dit recept kost minder dan 5 minuten.
Dit recept voor fudge met gecondenseerde melk is eenvoudig aan te passen, zodat je het op jouw eigen manier kunt maken.
Het is volledig foolproof. Dit is een geweldig recept voor beginners, met volledige stapsgewijze instructies hieronder.
Tips:
Fudge blijft goed, maar de textuur is beter als het vers is, dus ik maak liever vaker kleinere porties. Als ik voor twee kook, maak ik mijn fudge meestal met een half blikje gecondenseerde melk. Dit levert 18 vierkantjes op, wat een week meegaat.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
José Visser
december 18, 2021 @ 9:26 am
Super lekker!!!
Hanneke de Jonge
december 18, 2021 @ 7:22 pm
Dankjewel Jose, super leuk om te horen. Gr. Hanneke