Deze omgekeerde perencake is lekker om in de herfst of winter te bereiden. Dit recept is zo makkelijk! Het is gemaakt met een smeuïg, luchtig cakebeslag, die de perfecte basis vormt voor puntjes heerlijke gekarameliseerde peren als topping. De perfecte herfsttraktatie die zeker indruk zal maken! Deze perencake is net zo lekker als hij prachtig is! De rijke, met chai kruiden doordrenkte smaak van cake gecombineerd met de boterachtige bruine suiker gecoate peren is absoluut goddelijk! Ik zou de peren bijna van de bovenkant kunnen eten en de cake op mijn bord laten liggen… nou ja, bijna. Het is geen taart voor de slanke lijn!
Dessert wordt bij ons thuis serieus genomen, en dit is er altijd één! Deze perentaart is perfect smeuïg, zoet en heerlijk, en zal in de smaak vallen en de ster van de show zijn op elk etentje. Het is ook nog eens zo makkelijk te maken! Zorg er dus voor dat je dit recept klaarmaakt om indruk te maken op je gasten. Ze zullen aan het eind van de avond allemaal om het recept vragen! Serveer dit met wat vanille-ijs of een toef slagroom, en ze zullen niet bij één puntje kunnen blijven.
Tips voor een succesvol recept
Een paar tips voor een succesvol recept en een heerlijke perentaart:
De cake omkeren is makkelijk, maar timing is belangrijk. Als de cake te heet is, is de fruit laag nog te sappig om om te draaien. Als de cake echter te lang afkoelt, loop je het risico dat de peren aan de bakvorm blijven plakken. Laat de cake 5-10 minuten afkoelen en je bent klaar!
Bruine basterdsuiker is een MUST voor dit cake recept. Het is wat de peren die gekarameliseerde smaak geeft. Vervang de bruine suiker niet door kristalsuiker of kokosbloesemsuiker.
Toppings zijn optioneel en eerlijk gezegd is deze cake op zichzelf al geweldig. Maar ik heb nog nooit een bolletje ijs laten staan! Je kunt deze cake combineren met vanille-ijs, slagroom, een scheutje karamelsaus of een laagje poedersuiker om hem nog chiquer te maken.
Variaties
Wij zijn dol op dit recept voor perentaart zoals het is, maar je kunt het ook eenvoudig aanpassen met je favoriete smaken:
Noten. Voor een extra crunch kun je geschaafde amandelen, gehakte pecannoten of walnoten over de bruine suiker gooien voordat je de peren erop legt. Of strooi de noten over de bovenkant van de cake voordat je hem serveert.
Peren + appeltaart. Gebruik een combinatie van peren en appels voor de bovenkant.
Omgekeerde appeltaart. Vervang alle peren door appelschijfjes.
Tips:
Restjes kunnen tot 3 dagen in een luchtdichte container in de koelkast worden bewaard. Als je de cake warm wilt (ik wel!), doe dan een plakje in de magnetron voor ongeveer 20-30 seconden.
Probeer ook eens deze zalige Perencake met witte chocolade en Amaretto topping, Chocoladetaartje met stoofpeertjes, Pavlova krans met stoofpeertjes of Stoofperen gembercake.
Het recept voor de zelfgemaakte chai kruidenmix* vind je hier. Je kunt ook koekkruiden gebruiken in plaats van chai kruiden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.