Herfst …. paddenstoelentijd, daarom deze heerlijke soep. Deze romige paddenstoelensoep is het ultieme comfortfood, eenvoudig en heerlijk gemaakt met diverse soorten paddenstoelen. Alleen al door de paddenstoelen te blenden, ontstaat de fluweelzachte textuur! Deze zelfgemaakte soep is vol van smaak en zo makkelijk te maken. De diepe, aardse smaken van een klassieke zelfgemaakte paddenstoelensoep zijn onverslaanbaar, vooral als het zo makkelijk is om te maken. Deze soep vult je huis met een romige, kruidige geur en zal snel een van je favoriete nieuwe recepten worden.
Soep in blik is verleden tijd!
Als je normaal gesproken geen grote fan bent van paddenstoelensoep, dan gaan we je nu bekeren! Rijkelijk op smaak gebracht met knoflook, uien en kruiden, subtiel genoeg om door te schijnen en de natuurlijke smaak van de paddenstoelen te complimenteren, voelt elke lepel van deze soep als een warme omhelzing.
Het is makkelijk te volgen en het perfecte voorgerecht voor in de herfst of winter.
Ingrediënten
Er zit een diepte van smaak in deze zelfgemaakte soep die je gewoon niet vindt in soep uit blik. Dit komt door de verse kruiden en ingrediënten die worden gebruikt en natuurlijk de liefde die je erin stopt. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig:
Paddenstoelen, gebruik een combinatie van je favoriete paddenstoelensoorten.
Dit kunnen kastanjechampignons, portobello, shiitake, oesterzwammen en/of beukenzwammetjes zijn.
Sjalotje en knoflook, die creëren een perfecte smaakbalans in de soep.
Kruiden, de kruiden die het beste passen bij die ongelooflijke smaken zijn een combinatie van tijm en peterselie. Als je die niet lekker vindt, kun je natuurlijk ook rozemarijn, oregano of bieslook gebruiken. Gebruik wat je lekker vindt!
Bouillon, ik heb paddenstoelenbouillonblokjes gebruikt, die geven de soep een extra paddenstoelensmaak. Kip– of rundvleesbouillon werken goed voor champignonsoep. Gebruik gewoon wat je bij de hand hebt. Voor een vegetarische optie, gebruik een goede kwaliteit groentebouillon.
Room, halfvolle room, slagroom, light room en dikke room geven allemaal een vergelijkbaar resultaat, maar volle slagroom zorgt voor een rijkere smaak.
Voor een zuivelvrije optie kunt u de room helemaal weglaten of je vervangt het door een plantaardige room.
Erbij
Vergeet niet om er een portie zelfgemaakt kruiden stokbrood te eten.
Tips:
Probeer ook eens deze heerlijke Romige paddenstoelensoep met Marsala, Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen of Hongaarse paddenstoelensoep.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.