Bangers and mash is een klassiek Engels gerecht. Dit is mijn variatie hierop. Ik heb lekkere gekruide verse worstjes genomen, maar kan ook een andere verse worst zijn. De traditionele
Geniet van de troostende en hartige combinatie van worsten met pompoenpuree, een gerecht dat de rijke smaken van deze aardappelpuree is vervangen door een rijke pompoen-aardappelpuree. Deze pompoenpuree met braadworst en uienjus, heeft perfect gebruinde worsten gecombineerd met de romige, lichtzoete smaak van pompoenpuree en daarbij nog een heerlijke uienjus.
Stel je sappige worsten voor die op een fluweelzachte pompoenpuree worden geserveerd, gegarneerd met verse kruiden. De geur van sissende worsten en gekruide pompoen vult de keuken en creëert een warme en uitnodigende sfeer. Elke hap biedt een heerlijke mix van texturen en smaken, van de hartige worsten tot de zachte, smaakvolle puree. Geïnspireerd door de herfst, is dit gerecht perfect voor een gezellig familiediner. Serveer het met geroosterde groenten of een verse groene salade voor een complete en bevredigende maaltijd. Mis de kans niet om van dit heerlijke en troostende gerecht te genieten!
Pompoenpuree
Gebruik deze heerlijke pompoenpuree in al je favoriete herfstrecepten. Ik heb de pompoenblokjes met de aardappelblokjes gekookt en geprakt tot een puree. Als je geen aardappelen wilt gebruiken, dan kan je ook alleen pompoen nemen. Of de aardappelen vervangen door zoete aardappel, is ook lekker.
Je kunt in principe van elk type pompoen gebruiken voor de pompoenpuree.
Uienjus
Dit recept voor zelfgemaakte uienjus bevat gekarameliseerde uien in een luxueuze, rijke, bruine jus die jouw familie of gasten zeker zal verbazen.
Als er een betere geur uit de keuken komt dan de geur van uien die in boter gebakken, weet ik het niet meer.
Ik heb nooit een excuus nodig om de jus in royale hoeveelheden op te scheppen. Het is waar, ik ben een jusliefhebber. Maar als je een echt geweldige zelfgemaakte jus voor je hebt staan, nou, dan is het gewoon verdomd moeilijk om te weerstaan.
Vandaag deel ik een recept met jullie voor zelfgemaakte uienjus, helemaal zelfgemaakt. Want dat is de enige manier om echt goede jus te maken. Je hebt misschien al een recept voor Vleesjus, Vegetarische jus of een Klassieke rode wijnsaus, maar geen jusrepertoire is compleet zonder een geweldige uienjus. En ik kan je beloven, deze is superlekker!
Tips:
Je hebt ongeveer 900 gr pompoenblokjes nodig.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.