Naar mijn mening wordt kabeljauw zwaar onderschat en over het hoofd gezien. Deze vis is boterachtig, bescheiden en ongelooflijk veelzijdig. Andere vissen komen en gaan bij mijn plaatselijke visboer, maar ik kan altijd rekenen op kabeljauw. In dit gerecht wordt kabeljauw snel gebakken in een koekenpan en krijgt het de upgrade die het verdient. Ik heb nu een heerlijke gebakken kabeljauw met witte bonenpuree en prei gemaakt. Kabeljauw geserveerd op een bedje van witte bonenpuree en gegrilde preistengels.
Kabeljauw
Deze vis is een uitstekende bron van eiwitten is en gezonde Omega-3 vetzuren. Kabeljauw is niet alleen heel erg lekker, maar bevat ook veel verschillende vitamines en mineralen die allemaal een gezonde werking hebben in het lichaam. Goede redenen om deze vis eens vaker op het menu te zetten. En dat kan ook met deze heerlijke kabeljauw recepten:
Kabeljauw met gyroskruiden uit de airfryer
Traybake Italiaanse kabeljauw
Kabeljauw met asperges en daslookmayonaise
Vispotje met kabeljauw in tomatensaus
Kabeljauw met spek en bietensalade
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo
Kabeljauwhaas met gegrilde asperges
Kokos tomaten curry met kabeljauw
Kabeljauw burger met erwten spread
Witte bonenpuree
In plaats van een aardappelpuree, serveer ik de vis met een romige witte bonenpuree.
Witte bonen zijn een geweldige bron van vezels en plantaardige eiwitten. Ingelegde citroen wordt toegevoegd voor de smaak. Je kunt ook citroenrasp hiervoor in de plaats toevoegen, het geeft een frisse smaak aan de puree. Er is heel weinig koken nodig om deze puree te maken.
Gegrilde prei
Na het blancheren van de preistengels worden ze gegrild in een grillpan tot ze zwart zijn aan de buitenkant en perfect zoet, rokerig en sappig vanbinnen. Daarna pel je de verbrande buitenste laag eraf en blijft er een superzachte witte preistengel over.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.