Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid.
Deze curry is het lekkerst als je hem met rijst serveert. In centraal en zuidelijk Thailand is jasmijnrijst de voorkeurssoort, maar je kunt ook Basmati-, witte of zwarte rijst gebruiken.

 

Gele curry

 

En een geweldige gele curry begint met een zelfgemaakte gele currypasta. Gele currypasta bevat behoorlijk wat kurkuma. Vergeleken met groene en rode curry’s is gele curry milder en bevat het minder chilipepers (wat resulteert in een curry die niet zo pittig is als zijn tegenhangers). Het past goed bij kip of andere soorten zeevruchten. Romige kokosmelk is de basis voor een robuuste gele currypasta. Het zal een aroma door jouw hele huis creëren waardoor iedereen uitkijkt naar hun eerste hap! Dit recept maakt indruk.

 

Maken

 

Maak de gele currypasta. Je maakt dit recept door de gele currypasta te maken. Voeg je kruiden en specerijen toe aan een keukenmachine en mix tot een pasta. De gele currypasta moet een licht vochtige consistentie hebben die lijkt op tomatenpuree.
Bereid de vis voor. Snijd de vis in grote blokjes en kruid gelijkmatig met peper en zout.
Maak de gele currysaus. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Voeg de gele currypasta toe aan de pan en kook gedurende 1 tot 2 minuten voordat je de kokosmelk in de pan giet.
Roer de ingrediënten tot alles gemengd is en voeg dan de stukjes vis toe aan de pan. En kook 10 tot 12 minuten op een iets lager vuur, af en toe roeren.
Serveer met gekookte (zwarte) rijst.

 

Zwarte rijst

 

Zwarte rijst is een vezelrijke volkoren rijst. Net als zilvervliesrijst geeft het een langer vullend gevoel. Zwarte rijst heeft een nootachtige smaak en zit boordevol voedingsstoffen zoals ijzer en vezels.
Door de zogenaamde anthocyanen, natuurlijke kleurstoffen waar ook rode kool en herfstbladeren in zitten, kleurt deze biologische rijst zwart tot paars. Zwarte rijst kleurt prachtig op je bord en je kunt het gebruiken als basiskorrel in hartige gerechten en salades, maar ook in desserts.

 

Zwarte rijst koken op het fornuis is eenvoudig. Het lijkt eigenlijk veel op het koken van zilvervliesrijst! Dit is wat u moet doen:
Spoel eerst de rijst. Deze stap helpt om zetmeel te verwijderen dat klontering kan veroorzaken tijdens het kookproces.
Voeg het vervolgens toe aan een pan met deksel. Roer er 2 keer zoveel water door. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het 30 minuten sudderen.
Laat de rijst tot slot stomen. Haal het van het vuur en laat het afgedekt nog 10 minuten staan.

 

Tips:

 

Dit is een visgerecht, dus verse vis is altijd het beste! Ik gebruik het liefst verse kabeljauwhaasfilets of zalm. De textuur hiervan maakt het de beste vis voor curry.

Als je geen verse kurkuma kunt vinden, gebruik dan 1 el gemalen kurkuma

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gele viscurry: