Dit recept voldoet aan alle eisen: het ziet er fantastisch uit, het is absoluut heerlijk, het vult, het is gezond en het is heel makkelijk te maken! Wie houdt daar nou niet van. Deze salade met makreel, bietjes en spelt is een geweldige combinatie van levendige, aardse biet, knapperige speltkorrels en die lekkere vette makreel. Met daarbij sla en een zelfgemaakte dillepesto voor de perfecte snelle en gemakkelijke maaltijd.

 

Het beste aan dit super veelzijdige recept is dat het op verschillende smakelijke manieren kan worden genoten. Als een eenvoudige maar speciale lunch, al een verrukkelijk licht avondmaal op een groot bord voor het hele gezin om van te genieten of gewoon als een zomers voorgerecht. Het is zelfs zo veelzijdig dat je de makreel kunt vervangen door kip, varkensvlees of rundvlees – en nog steeds verzekerd bent van een heerlijk resultaat.

 

Makreel

 

Makreel is een ongelooflijk lekkere vette vis. Eén filet van 90 gram levert ongeveer 5 gram Omega-3 , wat essentieel is voor de immuniteit en een gezond hart bevordert. Het bevat ook veel vitamine B en D , wat helpt bij het bevorderen van gezonde botten en het verminderen van vermoeidheid. Een ware schoonheid van de oceaan die duurzaam, betaalbaar en enorm veelzijdig is. Gerookte makreel is daarom een geweldige vis om aan jouw dieet toe te voegen.

 

Gerookte makreelfilets conserveren de vis niet alleen, maar geven de smaak ook een boost met een heerlijke rokerigheid.
Makreel heeft een sterkere smaak dan sommige andere vissoorten, waardoor het bijzonder smakelijk is in combinatie met zuivere, zachte smaken zoals biet of komkommer.
Ontvel de makreel en verwijder voorzichtig alle vis van de graatjes.

Rode bieten

 

Deze rode knol met zijn aardse smaak bevat weinig calorieën, zit vol met vitamines, mineralen en antioxidanten.
Rode bietjes zijn het hele jaar door vers verkrijgbaar omdat er een zomer en winter variant is. De zomerbiet is iets kleiner en wordt meestal per bosje verkocht, ze worden daarom ook wel bosbiet genoemd.
De winterbiet is een stuk groter en die worden los verkocht. De smaken zijn hetzelfde, maar de winterbiet heeft langer nodig om gaar te worden.

 

Je kunt rauwe bietjes koken, maar ik vind het lekkerder om ze gaar te poffen in de oven. Hierdoor krijgen ze een intensere smaak. Ze worden met schil en al verpakt in aluminiumfolie en daarna gaan ze in een hete oven. Als ze zacht zijn haal je ze eruit en laat ze afkoelen. Nu kan je heel makkelijk de schil eraf wrijven. Hoe je dat doet, lees je hier*.

 

Spelt

 

Spelt is met zijn milde, nootachtige smaak een populair alternatief voor tarwe. Het biedt ook verschillende essentiële voedingsstoffen, zoals ijzer, magnesium en zink. Het consumeren van spelt en andere volle granen kan de gezondheid van het hart verbeteren, de spijsvertering bevorderen, het risico op diabetes verminderen en mensen helpen een gezond gewicht te bereiken of te behouden.

 

Tips:

 

Het recept van de dillepesto** vind je hier.

In het kader van mijn anti-candida dieet heb ik deze salade gemaakt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Salade met makreel, bietjes en spelt: