Om deze pittige zadencrackers te maken, meng je de zaadjes en pitten in kokend water in een kom. De lijnzaadjes zijn het bindmiddel voor onze crackers, dus wat je ook doet, zorg ervoor dat je die wel gebruikt, het is wat de crackers bij elkaar houdt.
Nadat het mengsel van vloeibaar naar een kleverige eiwitachtige consistentie is veranderd, is kan je aan de slag.
Gebruik dit recept als basis voor de crackers en maak het op smaak door je favoriete specerijen toe te voegen! In plaats van zout kun je ook een gearomatiseerd zout gebruiken, ik denk aan knoflookzout, selderijzout en meer. Wil je de crackers niet gewoon houden? Maal dan wat kruiden zoals komijn, koriander of venkel en meng ze door het zaadcrackermengsel vlak voordat je ze bakt.
Crackers
Als het op snacken aankomt, ben ik dol op allerlei dips en vergezel ik ze met superknapperige crackers. Daarom heb ik dit recept voor crackers met meerdere zaden ontwikkeld, het is echt een van de makkelijkste die je kunt maken. De crackers met zaden zijn een geweldige snack op zichzelf of als toevoeging aan een stevigere maaltijd, mezze, hapjes, schotels, kaasplanken, etc.
Deze crackers vereisen een paar simpele ingrediënten en ze zijn ze zeer voedzaam. Bovendien kunnen mensen met strikte dieetbeperkingen er ook van genieten, omdat ze Paleo, keto, veganistisch, eivrij, zuivelvrij, glutenvrij en koolhydraatarm zijn.
Volg de eenvoudige stappen van het mengen en bakken, en je hebt in een mum van tijd heerlijke pittige zadencrackers!
Receptvariaties
Kruiden en specerijen: Je kunt verschillende kruiden en specerijen toevoegen aan deze zadencrackers. Probeer eens Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, gerookte paprika, gedroogde tijm, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn of zelfs za’atar.
Of voeg wat gehakte nori/zeewier/furikake kruiden toe voor nog meer smaak. Gebruik 1-2 theelepels van elk, of pas aan naar smaak.
Kaassmaak: Voor een meer kaasachtige smaak kun je ook 2-3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas toevoegen. Andere opties is edelgistvlokken (voor een veganistische optie).
Zoete variaties: Deze crackers kunnen ook zoet gemaakt worden. Gebruik een beetje zoetstof (honing, ahornsiroop, etc.) of een mix van gedroogd fruit zoals dadels, rozijnen of cranberries.
Serveren
Deze pittige zadencrackers zijn heerlijk als knapperig tussendoortje, maar je kunt ze ook combineren met een van de volgende ingrediënten:
Dips: Ze passen perfect bij dips zoals hummus, baba ganoush, guacamole, wortelhummus, muhammara paprikadip of pittige fetadip.
Kaas: Voor een kaasachtige optie kunt u ze serveren bij een kaasplankje met druiven, fruit en kaas.
Zoete opties: Voor een zoete traktatie kunt u het beste geen hartige kruiden/specerijen aan de crackers toevoegen en ze serveren met plakjes fruit en zelfgemaakte jam, walnotenpasta of chocolade cashewnoten pasta.
Tips:
Zaadcrackers blijven minimaal 5 dagen knapperig als ze zijn afgekoeld en daarna in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
Omdat we geen brood mogen eten met het anti-candida dieet, heb ik deze crackers gemaakt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.