Een lekker vis met een heerlijke salade uit het Midden-Oosten. Dit kabeljauwhaasje met tabouleh is rijk aan Omega-3. Slim en gezond eten doordeweeks kan echt wel. Dit recept voor gebakken kabeljauw is een gezonde winnaar. Dit makkelijk te bereiden, gezonde diner is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je een gezonde maaltijd krijgt zonder in te leveren op smaak.

 

Kabeljauw

 

Vis is een van de hoofdbestanddelen van het Mediterrane dieet. Daarom probeer ik ongeveer twee keer per week vis te eten. Gelukkig zijn er zoveel manieren om een smakelijk visdiner te bereiden. Soms kies ik voor een gebakken zalm, een stevige vissoep of iets anders, zoals deze dorade met citroen, kappertjes en olijven.
Maar een van mijn favoriete go-to diners is deze makkelijke gebakken kabeljauw!

Kabeljauwfilet is een prachtige vis die snel klaar is, mals en mild van smaak is, waardoor je er gemakkelijk een krachtige smaak aan kunt geven!
Dit recept voor gebakken kabeljauw krijgt een pittige Midden-Oosterse smaak met een smakelijke tabouleh met lekker veel verse kruiden.
Het beste gedeelte? Je kunt deze gebakken kabeljauw in iets meer dan 20 minuten van begin tot eind maken!

 

Kan ik diepvrieskabeljauw gebruiken in dit recept?

 

Dit is een van de vragen die ik regelmatig krijg over koken met vis. Meestal is ingevroren de betere optie voor wild gevangen vis van goede kwaliteit.
Als je bevroren visfilet van goede kwaliteit kunt vinden (soms aangeduid als kabeljauwhaas), kan je dat gebruiken voor dit recept voor gebakken kabeljauw. Zorg er wel voor dat u het goed laat ontdooien voordat je het gebruikt.

 

Tabouleh

 

Deze traditionele Libanese tabouleh (of tabouli) salade is een gezond mediterraan gerecht gemaakt met bulgur, peterselie, munt en gehakte groenten.
Het is een wat frisse, heerlijke en smakelijke salade! Samen met fattoush salade is het de meest gegeten salade in Libanon.
Laat je snijvaardigheden hier zien door de kruiden en groenten fijn te hakken. Het is vervelend, maar de presentatie is alles, en je wordt er beter in met oefening. Vermijd het gebruik van een keukenmachine, vooral voor de peterselie, want die kan de peterselie verwelken en de textuur van de salade verpesten.

Het is een perfecte salade voor warme dagen en een uitstekende begeleider van gegrild vlees, kip, vis of als een op zichzelf staande lichte maaltijd.
Deze salade zit boordevol gezonde ingrediënten en biedt een schat aan voedingsstoffen, waardoor het een geweldige keuze is voor mensen die een uitgebalanceerd dieet willen volgen. De peterselie en munt zijn rijk aan vitaminen en antioxidanten, terwijl de bulgur een bron van vezels en complexe koolhydraten is.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kabeljauwhaasje met tabouleh: