Deze wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van tevoren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en superlekker, wie wil dat niet. En ook nog eens gezond.
Deze rauwe wortel hummus is klaar in minder dan 15 minuten en is een makkelijke snack. Hij is rauw en zit boordevol voedingsstoffen!
Hummus
Hummus (ook wel hoemoes, humus of houmous genoemd) is een Midden-Oosterse puree gemaakt van gekookte kikkererwten. De basis is kikkererwten en tahin (sesampasta), knoflook, citroen, specerijen en olijfolie.
Tegenwoordig zijn er heel veel variaties op de hummus te koop in de supermarkten, maar zelfgemaakt is toch het lekkerste. En daarbij zijn deze zelfgemaakte versies ook gezonder, je weet namelijk wat erin gaat. Je kunt op de site diverse soorten hummus vinden, hieronder vind je ze.
Maken
Het maken van deze hummus is heel eenvoudig. Je schilt eerst de wortel en snijd deze in stukken. Doe dan alles in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde, dikke pasta.
Tahin zorgt voor extra romigheid en smaak en de amandelen geven wat meer structuur. Knoflook en specerijen voegen een diepere smaak toe.
Je kunt de dip direct serveren of hem een paar uur in de koelkast zetten tot het koud is.
Serveren
Maak deze rauwe wortel hummus klaar voor een makkelijke, hartige dip en spread.
Ideaal om van tevoren te maken als tussendoortje of als zelfgemaakte spread voor hoofdgerechten.
Eet het als dip voor groenten, op crackers of stokbrood.
Je kunt het ook toevoegen aan salades, bowls, sandwiches en wraps. Genieten!
Meer hummus-recepten:
Basisrecept hummus
Hummus met gekonfijte knoflook
Avocado wasabi hummus
Hummus met rode miso
Mango hummus
Hummus met zwarte knoflook
Groene kruiden hummus
Hummus met tonijn en olijven
Rode bietenhummus
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.