Een heerlijke reep van chocolade met pindakaas en gepofte quinoa. Pindakaas quinoa chocoladerepen zijn de ideale combinatie van zoet en zout: rijke pure chocolade, knapperige quinoa, zoete honing en een vleugje zeezout. Ze zijn makkelijk te maken wanneer je zin hebt in een gezondere traktatie! Je weet dat ik een zoetekauw ben en dit recept voor gepofte quinoa repen is perfect voor iedereen die van pindakaas en chocolade houdt.
Dit is zo’n uniek quinoa recept! En het is gemaakt met simpele ingrediënten zoals gepofte quinoa, honing of agavesiroop, natuurlijke pindakaas, pure chocolade met een snufje zeezout erbovenop. Ze zitten boordevol gezonde vetten, wat eiwitten en vezels en zijn een heerlijke, uitgebalanceerde snack of zoete lekkernij! Ze zijn ook een geweldig snel ontbijt als je haast hebt.
Het beste aan dit recept? Het kan volledig veganistisch worden gemaakt door zuivelvrije chocolade te gebruiken en het zit boordevol voedzame ingrediënten, waaronder gepofte quinoa.
Gepofte quinoa
Tegenwoordig kan je in veel (grotere) supermarkten wel gepofte quinoa vinden. Anders vind je het zeker in natuurvoedingswinkels.
Gepofte quinoa is ook gezond, mits er geen toegevoegde suikers of vetten in zitten.
Quinoa is een graansoort die vezels, plantaardige eiwitten, mangaan en koper bevat. Gepofte quinoa is gewoon quinoa die is opgeblazen.
Wat kan je nog doen met overgebleven gepofte quinoa? Het is heerlijk om te mengen in yoghurt voor een lekkere crunch of gebruik het in zelfgemaakte granola! Gepofte quinoa is geweldig omdat het vezels en plantaardige eiwitten bevat, dus het kan onderdeel zijn van een voedzame maaltijd of snack.
Of maak er ook nog deze heerlijke Pindakaas quinoa truffels van.
Variaties
Voor dit recept kun je elke notenpasta gebruiken zoals 100% natuurlijke pindakaas, cashewnotenpasta, zonnebloempittenpasta, etc.
Veganistisch: Gebruik zuivelvrije chocolade om dit veganistische recept te maken
Chocolade: Voel je vrij om deze te vervangen door melkchocolade.
Tips:
In plaats van bruine basterdsuiker kan je ook palmsuiker gebruiken.
Neem voor dit recept pindakaas met stukjes noot.
Bewaar het in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 2 weken, of in de vriezer gedurende 1 tot 2 maanden.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.