Hallo vrienden! Laten we deze supermakkelijke Braziliaanse bonbons Brigadeiro maken! Brigadeiros zijn Braziliaanse chocoladetruffels die gemaakt zijn van slechts een handvol ingrediënten. Dit zijn gezoete gecondenseerde melk, boter en allerlei soorten smaakstoffen. De meest traditionele is de chocolade Brigadeiro, en die laat ik je vandaag zien!
Brigadeiros zijn geweldige Braziliaanse lekkernij, die in veel smaken gemaakt kunnen worden, maar we gaan het vandaag hebben over de traditionele chocoladesmaak! Het zijn kleine balletjes vol goedheid die een beetje smaken als chocolade-karamels, maar dan beter! Absoluut een van mijn favoriete bonbons!
Brigadeiro
Vandaag presenteer ik u het traditionele Brigadeiro recept, de populairste manier om deze gecondenseerde melkchocolade fudge in Brazilië te serveren.
Eigenlijk is dit een gecondenseerde melk fudge, gekookt op het fornuis met boter en de toevoeging van smaak. In dit geval chocolade.
Ik heb de aanpassing gedaan om het met cacaopoeder te maken. En als dat alles is wat je in huis hebt, ga ervoor!
Dit Brigadeiro recept is eenvoudig en smaakt goddelijk! De chewy truffel smelt in je mond en daagt je uit om er meer dan één te eten.
Ingrediënten
Gezoete gecondenseerde melk: dit is de basis voor de meeste Braziliaanse desserts en wat deze Brigadeiro zo zoet maakt.
Ongezouten boter: zodat je zelf de hoeveelheid zout in uw Brigadeiro recept kunt bepalen.
Een snufje zout: om de smaak eventueel te versterken.
Cacaopoeder: cacaopoeder voegt een verfijnde toets van echte chocolade toe.
Chocolade hagelslag om te garneren: Je kunt alle soorten hagelslag gebruiken die je lekker vindt of zelfs gekleurde hagelslag.
Maken
Zoals ik al eerder zei, Brigadeiro is een makkelijk Braziliaans dessert om te bereiden.
Meng vervolgens de gecondenseerde melk, de boter en de cacaopoeder in een middelgrote pan met antiaanbaklaag.
Blijf voortdurend roeren met een houten lepel of siliconen spatel, zodat de melk niet aan de bodem aanbrandt.
Het geheim om de Brigadeiro precies gaar te krijgen, zodat hij niet aan je handen blijft plakken als je er balletjes van rolt.
De meesten zeggen dat je het vuur uit moet zetten als het mengsel meer op deeg lijkt en het van de zijkanten van de pan begint los te komen.
Als ik het dan nog een minuutje kook, blijft de Brigadeiro nooit aan mijn hand plakken. Het is heel makkelijk op te rollen.
Haal het van het vuur en doe het mengsel op de ingevette plaat en smeer het uit. Laat het 25 minuten afkoelen in de vriezer.
Voordat je begint met het vormen van je Brigadeiros, doe je de chocolade hagelslag op een bord naast je.
Om de balletjes te vormen, neem je een volle theelepel met het deeg en rol je het tussen je ingevette handen. Leg de balletjes op het bord met de hagelslag, maar bedek het nog niet.
Zodra er geen ruimte meer is op het bord of als het deeg op is, rol je de Brigadeiros over het bord met de hagelslag, zodat alle kanten bedekt zijn. Doe vervolgens elk balletje in een snoeppotje.
Tips:
Ook zo dol op bonbons en truffels? Probeer dan ook eens deze Friese Beerenburg bonbons, Chocolade pindakaas bonbons, Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée, Witte chocolade Amarula truffels of Ruby chocolade truffels.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.