Op zoek naar een manier om de kruiden in je koelkast op te maken? Maak dan dit recept voor green Goddess dressing! Het is romig, helder en boordevol frisse smaak.
Supermooie groene dressing waarbij je kunt variëren met je favoriete kruiden. Ik zou zeggen …. leef je uit. Heerlijk over een salade, te gebruiken als saus bij vlees of vis of als groentedip.

In deze tijd van het jaar maak ik dit recept voor green Goddess dressing bijna elke week. Ik heb namelijk een heleboel verse kruiden in mijn tuin staan. Direct van de plant zijn ze geurig en mals, klaar om een vleugje verse smaak toe te voegen aan bijna elk gerecht. Maar misschien heb jij nog wat resten verse groene kruiden in de koelkast liggen, dan komt dit recept goed van pas.

 

Green Goddess dressing

 

Koel, romig en zo verdomd makkelijk te maken, het is de perfecte manier om een overvloed aan kruiden te gebruiken. Je kunt het maken met bijna alle kruiden die je lekker vindt. Ik begin meestal met peterselie en bieslook en maak het af met wat ik nog meer bij de hand heb. Koriander, munt en dille zijn allemaal fantastisch, maar ik raad vooral aan om dragon te gebruiken. De milde dropsmaak maakt deze dressing echt complex en uniek. Geloof me, je gaat ervan houden!

Het grappige aan dit recept voor green Goddess dressing is dat het zo ontzettend simpel is.
Eigenlijk kun je elke combinatie van verse kruiden gebruiken voor dit recept. Die overgebleven peterselie en koriander in de koelkast? Laten we die opmaken.

 

Ingrediënten

 

Dit heb je nodig om deze groene Goddess dressing te maken:

Griekse yoghurt, klassieke green Goddess dressing wordt gemaakt met mayonaise en soms zure room. De yoghurt maakt dit recept een tikje gezonder en het voegt een heerlijke pittige smaak toe.

Verse kruiden, als basis gebruik ik peterselie en bieslook. Dan gooi ik er alle andere bladkruiden in die ik in mijn tuin of keuken heb! Probeer eens dille, munt en/of koriander en sla de dragon niet over als je het kunt vinden.

Citroensap, wie houdt er nou niet van citroen en kruiden? Je kunt ook nog citroenrasp eraan toevoegen, dit geeft een geweldige heldere smaak aan deze romige dip.

Extra vergine olijfolie, het voegt extra rijkdom toe en maakt de romige saus dunner.

Ansjovis, geeft een lekkere hartige smaak aan de dressing. Om dit recept vegetarisch te houden, vervang ik de ansjovis door gezouten kappertjes voor een hartige, zoute smaak.

Knoflook, zout en peper voegen diepte toe aan de smaak en binden alles samen!

Hieronder vindt u het volledige recept met de hoeveelheden.

 

Maken

 

Zodra je je ingrediënten hebt voorbereid, kan het maken van dit recept niet eenvoudiger. Haal de kruidenblaadjes van de stengels en doe dit met de rest van de ingrediënten gewoon allemaal in een keukenmachine en pulseer om te combineren!
Oh, en trouwens, deze dressing is net zo lekker als je de yoghurt vervangt door cashewnotenroom. Als ik deze veganistische, zuivelvrije variant maak, gebruik ik een blender in plaats van een keukenmachine om de dressing echt glad te krijgen. De instructies voor het maken ervan vind je in de receptnotities hieronder!

 

Tips:

 

Als je van dit recept houdt, probeer dan ook eens een van deze smaakvolle dressings die je hier kunt vinden.

De dressing is heerlijk bij deze Bief en biet carpaccio  en Broccoli en peultjes salade.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Green Goddess dressing: