Dit is een simpel maar o zo lekker visgerecht met dorade (oftewel zeebrasem). Het roosteren van de tomaten bij de vis verdiept de smaak in dit gerecht van geroosterde dorade. Hun gekarameliseerde sappen mengen zich met de olie, wijn, knoflook en rode peper, waardoor dit gerecht een hoger niveau bereikt. Op zoek naar een makkelijk visgerecht, maak dan snel deze verrukkelijke dorade met tomaatjes uit de oven.
Deze in de oven geroosterde dorade met tomaten, is een van de gezondste gerechten die je in een half uur kunt bereiden. Vis in zijn geheel roosteren voegt extra smaak toe en houdt het sappig. We hebben dorade in één schaal in de oven bereid. De vis geeft smaak aan alle groenten eronder en het eindresultaat is echt lekker, voor heel weinig moeite.
Dorade
Voor de oningewijden is er soms verwarring over of je zeebrasem of zeebaars moet kiezen in recepten. De twee vissen zijn behoorlijk verschillend: zeebrasem heeft vlezige witte vlokken, terwijl zeebaars een veel delicatere textuur heeft. Hoewel het eerlijk is om te zeggen dat als het aankomt op zeebrasem versus zeebaars, beide boordevol smaak zitten.
Denk na over hoe je de vis wilt eten en wat je erbij wilt serveren, dan is de beslissing al voor je gemaakt. Als je van zeebaars houdt, dan is de kans groot dat je ook fan bent van dorade/zeebrasem.
Dorade is een gezonde optie, omdat het weinig calorieën bevat en rijk is aan vitamine B. Een middelgrote portie geeft u de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen om het immuunsysteem te versterken.
Dorade kan geheel of gefileerd, gebakken, gegrild, gestoomd of geroosterd worden.
Een goede vuistregel – zoals bij alle vis – is om het niet te lang te koken.
De veelzijdigheid van deze vaak onderschatte vis betekent dat er eindeloze opties zijn voor hoe je hem serveert. Sommigen zouden zeggen dat de beste manier om hele dorade te bereiden is om hem in aluminiumfolie te wikkelen en in de oven te bakken, terwijl de beste manier om zeebrasemfilets te bereiden is om ze snel in de pan te bakken.
Dorade is het lekkerst met lichtere, subtielere smaken en met alle mediterrane of Aziatische smaken. Het is een goede keuze voor de lunch of een licht avondmaal.
Al met al is de dorade een voorbeeld van alles wat je maar kunt wensen van een eetbare vis: stevig en compact, vol van smaak, met behoud van vocht zonder zacht of nat te worden, en met een vleugje vlezige olie om hem rijk en verslavend te maken.
Tips:
Gebruik een keukenschaar om de vinnen af te knippen.
Nog zin in een lekker toetje na deze visschotel? Probeer dan eens deze heerlijke Espresso granita
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.