Ik besloot om de zomerkoninkjes te eren en een partij aardbeien waterijsjes met vlierbloesemsiroop te maken. Want wat is er nou lekkerder dan een bevroren traktatie op een warme zomerdag? Eerst wilde ik gewoon aardbeienijsjes maken, maar toen ik in mijn zelfgemaakte vlierbloesemsiroop vond in de koelkastdeur heb ik deze erin verwerkt.
Het was de perfecte toevoeging aan ijsjes!
Als je geen vlierbloesemsiroop hebt, zoek dan een ander kruid of eetbare bloem om een siroop mee te maken! Basilicum of verveine is geweldig met aardbeien.
Omdat iedereen van verschillende zoetheidsniveaus houdt en verschillende maten ijslollyvormpjes heeft, vermeld ik geen hoeveelheden. Dus doe het op gevoel, pas de siroop naar smaak aan en voeg indien nodig meer water toe. Je kunt ijslolly’s niet verpesten! De enige vereiste is dat je ze buiten eet onder de zomerzon.
Vlierbloesemsiroop
Elke voorjaar maak ik vlierbloesemsiroop. Het is een makkelijke, heerlijke manier om ervoor te zorgen dat alles waarin je het verwerkt een heerlijke smaak krijgt. Er staat altijd wel een fles in de koelkast.
Dus het was echt een no-brainer toen het op deze ijsjes aankwam.
De vlierbloesemsiroop voegt heerlijke bloemensmaken toe aan de ijslolly, maar is niet essentieel. De vlierbloesemsiroop kan worden vervangen door honing, water of je kunt de hoeveelheid aardbeienpuree verdubbelen.
Ik zou dit waarschijnlijk niet eens een recept moeten noemen, maar dit is hoe ik deze mooie, zomerse ijsjes maak. Je kunt elk fruit in dit recept gebruiken en je zou ze ook met frambozen en vlierbloesemsiroop kunnen maken. Hoe dan ook, ik kan je een zomer vol plezier, kleur en frisse smaken garanderen.
Maken
Doe in een blender verse en schoongemaakte aardbeien of bevroren aardbeien met een scheut vlierbloesemsiroop. Meng tot een glad geheel en voeg indien nodig water toe. Proef en voeg indien gewenst meer siroop toe voor meer zoetheid. Giet in ijslollyvormpjes en vries in tot het stevig is.
Vervangers
Aardbeien: Dit recept werkt met zowel verse aardbeien als bevroren aardbeien. J kunt ook andere fruit gebruiken: frambozen, blauwe bessen, bramen, mango of nectarines.
Tips:
Het recept van de vlierbloesemsiroop vind je hier.
Als je gekochte siroop gebruikt, meng dan 50 ml siroop met 50 ml water.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.