Omdat pistachenoten tegenwoordig een hype zijn, kan ik niet achterblijven. Ik heb nu een heerlijke overnight oats met ricotta en pistache gemaakt. Deze op cannoli geïnspireerde overnight oats zijn een voedzame variant op het klassieke Italiaanse dessert, perfect voor een bevredigend ontbijt of tussendoortje. Dit gerecht combineert de romige textuur van overnight oats met de rijke, zoete smaken van cannoli-vulling. Je smaakpapillen zullen voor de gek gehouden worden en denken dat je het echte spul eet met dit heerlijke ontbijtje.
Eiwitrijke ricotta en melk creëren romige, zachte havermout die afgetopt wordt met een lichtzoete ricotta met een vleugje sinaasappelsmaak. Geroosterde pistachenoten voegen crunch toe die de topping van chocodrops aanvult.
Cannoli
Cannoli, is Siciliaans zoete delicatesse. Het is een klein buisje gevuld met op smaak gebrachte ricotta. De Cannoli wafel is gemaakt van amandelen met aan de binnenkant een laagje chocolade. De traditionele smaken zijn ricotta en pistache, wat ik nu in een heerlijk ontbijtje verwerkt heb.
Haver
Havervlokken zit boordevol darmvriendelijke vezels en staat misschien wel het meest bekend om zijn vermogen om het cholesterolgehalte te verlagen. Naast vezels levert haver ook energie verhogende complexe koolhydraten en plantaardige eiwitten. Deze complexe combinatie van koolhydraten, vezels en eiwitten helpt de vertering van haver te vertragen en stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Het helpt je ook om langer vol te blijven.
Hoewel haver van nature glutenvrij is, raakt het soms besmet met tarwe tijdens de verwerking. Als je een glutenvrij dieet volgt, zorg er dan voor dat u gecertificeerde glutenvrije haver koopt.
Tips:
Overnight oats zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast. Voor een bevredigend knapperige topping, voeg je het toe vlak voor het serveren.
Als je niet tot het ontbijt kunt wachten, is dat geen probleem. Je kunt er al na twee uur induiken. De textuur wordt echter wel lekkerder en romiger als je ze een nachtje laat afkoelen.
Gebruik een goede ricotta voor dit recept, het mag niet waterig of korrelig zijn.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.