Een heerlijke frisse zomers pastasalade gemaakt van farfalle, garnalen, sojaboontjes en komkommer. Met daarbij een yoghurtsaus. Deze farfallesalade met garnalen is een smaakvolle mix van garnalen, verse groenten en romige saus met farfalle pasta. Een licht en verfrissend bijgerecht of hoofdgerecht dat perfect is om een jouw gezin te voeden!
Pastasalade
Met een goede salade zonder sla, gemaakt van pasta en een handvol andere lekkere ingrediënten, kan een pastasalade eigenlijk niet misgaan. Of het nu pastasalade met groene groenten en kruiden is, pasta en eiersalade of deze variant, gevuld met je favoriete pasta, garnalen, de beste zomergroenten en de makkelijkste saus.
Pastasalade recepten zoals deze zijn perfect voor zomerfeesten en barbecues! Ze zijn makkelijk te maken, ook geweldig voor picknicks en ze zitten boordevol smaak.
Ingrediënten
Dit recept voor een makkelijke garnalenpastasalade zit vol met smaak, kleuren en texturen die het absoluut onweerstaanbaar maken. Hier is alles wat je nodig hebt om het te maken:
Pasta. Voel je vrij om elke variant te gebruiken die je wilt! Ik hou van farfalle, maar macaroni, fusilli, penne of rigatoni werken ook prima.
Groenten. Ik heb nu komkommer en sojaboontjes gebruikt, maar kleurrijke paprika’s, maïs, sappige cherrytomaatjes, peultjes of avocado werken ook goed in deze salade.
Ik denk dat mangoblokjes er ook lekker in zullen zijn.
Garnalen. Voorgekookte garnalen (meestal diepvries) maken dit recept snel en gemakkelijk.
Saus. Ik houd het graag simpel door mayonaise met Griekse yoghurt, knoflook en
citroen te mengen. Roer er ook nog verse kruiden door zoals dille, peterselie of bieslook.
Receptvariaties
Dit recept is behoorlijk spectaculair zoals het geschreven is, maar het mooie van deze farfallesalade met garnalen is dat je de ingrediënten gemakkelijk kunt aanpassen. Hier zijn wat ideeën:
Maak het glutenvrij. Gebruik gewoon je favoriete glutenvrije pastavorm.
Proteïne. Je kunt de proteïne gemakkelijk veranderen door de garnalen te vervangen door gegrilde kip, salami of gebakken verkruimelde bacon. Je kunt dit zelfs vegetarisch maken door de garnalen weg te laten of te vervangen door kikkererwten uit blik.
Tips:
Hier zijn enkele tips om altijd een heerlijk gerecht te bereiden:
Zout het pastawater. Omdat dit koud wordt gegeten, kunnen de smaken worden gedempt. Zorg ervoor dat de pasta goed gezouten is tijdens het koken, aangezien zouten de enige kans is die je hebt om de noedels zelf op smaak te brengen. Als vuistregel geldt dat je 1 theelepel zout toevoegt aan 1 liter water. Wees ook niet bang om meer zout toe te voegen aan de afgewerkte salade, als dat nodig is.
Kook de pasta al dente. Omdat de pasta in de dressing zit, wordt hij vaak zompig als hij te lang gekookt is. Pasta wordt ook wat steviger als hij koud geserveerd wordt, dus kook het ook niet te kort, anders wordt hij een beetje knapperig.
Dit is geweldig om een paar uur van tevoren te maken, omdat het dan het lekkerst is als het koud wordt geserveerd. Je kunt de dressing zelfs tot 2 dagen van tevoren mengen en in de koelkast bewaren.
Bewaar restjes salade in een luchtdicht bakje in de koelkast gedurende ongeveer 3 dagen. Roer het goed door, proef en breng het indien nodig opnieuw op smaak voordat u het serveert.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.