Deze yoghurtparfait met abrikozencompote is heerlijk ontbijtje of zelfs als nagerecht.
Abrikozencompote is een eenvoudig maar veelzijdig recept dat de essentie van de zomer in elke hap vastlegt. Als het gaat om het vastleggen van de essentie van de zomer, zijn er weinig dingen die dat beter doen dan zelfgemaakte fruitcompote.
En als je van zoet en kruidig houdt, dan is abrikozencompote een absolute aanrader.
Met slechts een paar eenvoudige ingrediënten en een korte tijd kan je een heerlijke traktatie maken die jouw smaakpapillen meeneemt naar zonnige boomgaarden en luie middagen.
Ontdek samen met mij de kunst van het maken van zelfgemaakte abrikozencompote en ontdek de magie die in elke lepel schuilt.

 

Compote

 

Abrikozencompote is een veelzijdig en eenvoudig te maken recept dat je op verschillende manieren kunt nuttigen. Smeer het op versgebakken brood of croissants voor een heerlijk ontbijt of brunchtraktatie. Gebruik het als vulling voor cakes, taarten of gebak om een vleugje zoetheid en een levendige smaak toe te voegen. En natuurlijk is het heerlijk bij jouw favoriete desserts, van ijscoupes tot warme pannenkoeken.

Let op: In dit recept gebruik ik abrikozen die nog niet te rijp en sappig zijn.
Halveer ze na het schoonmaken voorzichtig en verwijder de pitten.

Voor een warme en aromatische noot voeg je kaneel, gemberpoeder, kardemompoeder
en oranjebloesemwater toe. Zoet het met zoveel of weinig honing als jij lekker vindt.
Nu alle ingrediënten zijn gemengd, is het tijd om de compote te laten sudderen en zijn magie te laten doen.
Zet het vuur lager en laat het ongeveer 5-10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
Door dit kookproces worden de abrikozen zacht en komen hun natuurlijke sappen vrij. Het resultaat is een heerlijke compote. Vergeet niet om de compote van het vuur te halen vlak voordat de abrikozen hun vorm verliezen en papperig worden.
Zodra het is afgekoeld, giet je de compote in een schone, luchtdichte pot en bewaar je het in de koelkast.

Yoghurtparfait met abrikozencompote

 

Yoghurtparfait

 

Romige yoghurtparfaits hebben drie basis-ingrediënten: yoghurt, fruit en granola. Elk element wordt in een glas of glazen pot gedaan en geserveerd.
Je kunt echt elke yoghurt gebruiken die je lekker vindt! Gewone volle of magere yoghurt, vanilleyoghurt en Griekse yoghurt werken allemaal erg goed. Je kunt ook je favoriete smaakyoghurt gebruiken. Maar ik laat de fruitsmaak graag doorschemeren, dus doe ik dat meestal niet. Voor een zuivelvrije variant gebruik je je favoriete plantaardige yoghurt.

Je kunt de yoghurtparfaits van tevoren maken, maar voeg dan geen granola toe. Het wordt zompig als het in de koelkast staat. Strooi in plaats daarvan granola eroverheen vlak voor het eten.

 

Probeer ook eens deze:

 

Pruimencompote met sinaasappel
Vijgen koffie compote
Cranberry compote
Kruidige appelcompote

 

Hier vind je een recept voor zelfgemaakte granola*

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Yoghurtparfait met abrikozencompote: