Ben jij een liefhebber van bier en van drop, dan zit je hier goed. Ik heb een geweldig recept voor jou, namelijk kipdijfilet gestoofd in drop bock bier. Knapperig vanbuiten en mals vanbinnen. Samen met zwarte knoflook gestoofd in een rijke, donkere biersaus waar iedereen voor terugkomt. Superlekker en heel makkelijk te maken in één pan. Deze kip gestoofd in drop bock bier is een bijzonder recept, probeer het eens!
Geniet ervan met een salade en knapperig brood om van elke druppel van de smaakvolle saus te genieten.

 

Kip gestoofd in bier

 

Gestoofde kip is absoluut comfortfood. Als je deze in drop bock bier gestoofde kippendijen eenmaal hebt geprobeerd, zal je niet aarzelen om het voor je gasten te maken.
Het wordt in één pan gemaakt met eenvoudige ingrediënten. De kip is mals en sappig en heeft een superknapperig velletje.

Kip gestoofd in drop bock bier

 

Maken

 

We schroeien het vlees met de velkant naar beneden in een gietijzeren pan of een pan met dikke bodem, zodat het vet eruit smelt en het vel superkrokant wordt.
De hartige saus is gemaakt met ui, zwarte knoflook, veel verse tijm en drop bock bier.
Zodra de saus klaar is, doen we de kip terug in de pan, laten alles pruttelen tot de saus ingedikt is, de smaken zich hebben ontwikkeld en de kip mals, sappig en gaar is. In de tussentijd kan jij de bijgerechten bereiden.

 

Erbij

 

Wat serveer je bij in bier gestoofde kip? Nou dit bijvoorbeeld:

Knapperig brood
Gebakken aardappelen
Aardappelpuree
Groene salade
Gestoomde sperziebonen, broccoli of roergebakken spinazie.

 

Tips

 

Gebruik kipdijfilets zonder bot/vel voor een snellere doordeweekse maaltijd.

Als je niet van koken met bier houdt, kan je ook alleen kippenbouillon gebruiken.

Probeer ook eens deze Kippendijen in bruin bier gestoofd en/of Hele kip in bierpekel.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kip gestoofd in drop bock bier: