Gebakken kool en noedels zijn eenvoudig comfortfood op zijn best! Als je een fan bent van kool, moet je deze roergebakken noedels met savooie spitskool en miso eens proberen. Dit ingrediënt voegt veel smaak toe aan de kool. En dit gerecht is nog steeds waanzinnig makkelijk en goedkoop, en is een geweldig bijgerecht of basis voor een grotere maaltijd.

Mocht je geen koolfanaat zijn, laat dit heerlijke gerecht je dan meenemen naar een lekker recept voor deze gezonde groente. Makkelijk te maken, deze gezonde Aziatische kool noedel roerbak barst van de smaak en feelgood ingrediënten. Klaar in minder dan 30 minuten, deze drukke maaltijd doordeweeks zal ervoor zorgen dat je familie dit gerecht steeds opnieuw zal bestellen!

 

Savooie spitskool

 

Savooiekool dreigde een vergeten groente te worden. En dat is jammer, want deze koolsoort heeft gunstige eigenschappen voor onze gezondheid. En nu is er de savooie spitskool, deze is opvallend gezond, heeft een unieke vorm, een milde koolsmaak met fijne structuur en uitermate geschikt om te roerbakken.
De kool heeft nog wel zijn stevige bladeren en harde nerf. En bij het kort koken, blancheren of roerbakken krijgt het een licht zoete smaak.
Deze kool is van oktober tot december verkrijgbaar.

Koop wel een kool die stevig aanvoelt en mooie groene bladeren heeft. Je bewaart deze kool het beste in de groentelade van de koelkast.
Bereiden: verwijder de buitenste bladeren en snijd de kool in kwarten om deze vervolgens fijn te snijden om te wokken.

 

Noedels*

 

Ik heb soba noedels gebruikt voor dit gerecht, maar je kunt allerlei soorten noedels gebruiken zoals udon-, rijst-, glas-, eiernoedels, mie of mihoen. Wat jij maar lekker vindt of wat je in huis hebt.

 

Erbij

 

Dit gerecht is niet alleen heerlijk en vullend, maar ook erg veelzijdig. Je kunt het serveren als bijgerecht naast gebakken zalm, karbonade, kip of met een omelet of gebakken eieren.
Maar je kunt ook ingrediënten toevoegen aan of bovenop de gebakken kool en noedels om er een soort kommaaltijd van te maken. Ik doe er graag een gebakken ei bovenop, maar je kunt ook wat spek in de pan bakken voordat je de rest van de ingrediënten erbij doet.

 

Tips:

 

Miso pasta heeft een heerlijke hartige smaak. Je vindt het in de grotere supermarkten of sowieso bij de online toko’s.

Furikake kan je eventueel vervangen door sesamzaadjes.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Noedels met savooie spitskool: