Dit ongelooflijk lekkere recept voor pasta met kabeljauw en olijven bevat delicate kabeljauw in een pittige olijvensaus met zoute kappertjes, zongedroogde tomaten en verse bieslook.
Een recept dat perfect is voor een lunch of een avondeten. Als je zin hebt in een eenvoudige pasta, maar met intense smaken, mis dan deze niet.

 

Gemaakt met milde, schilferige witte vis en een levendige mix van mediterrane ingrediënten zoals olijven, zongedroogde tomaatjes, kappertjes, witte wijn en verse kruiden, is het een vis-pastarecept met heel veel smaak.
De bereiding van de ‘jus’ voor dit pastagerecht is een fluitje van een cent, het is voldoende om te bereiden terwijl de pasta kookt.

Pasta met kabeljauw en olijven

 

Pasta

 

Ik heb nu spaghetti gebruikt, maar je kunt elk soort pasta wel gebruiken voor dit recept. Maak het eventueel met een volkoren- of speltspaghetti en het lijkt me ook lekker om een zwarte inktvis spaghetti te nemen.

 

Zorg ervoor dat je het pastawater royaal zout, want dat is de enige kans om het op smaak te brengen en het is ook een belangrijk ingrediënt in de laatste stappen van het kookproces. Door de pasta uit het kokende water te halen vlak voordat het gaar is, kan het verder garen in het vocht van de vispan. De toevoeging van zetmeelrijk water zorgt ervoor dat de saus aan de pasta blijft plakken.

 

Kabeljauw

 

Ik heb kabeljauw genomen voor dit pastagerecht, maar je zou ook een andere vissoort kunnen gebruiken. Pasta met kabeljauw is een traditioneel recept in verschillende Italiaanse regio’s, maar het wordt vaak bereid met een tomatensaus.
De vis pocheert zachtjes in de laatste paar minuten van het koken, waarbij de smaak wordt opgenomen voordat deze zich met de pasta vermengt.
Probeer dit recept eens met blokjes zalm, dorade of wijting.

 

Variaties

 

Wil je extra smaak toevoegen aan deze pasta, gebruik dan wat citroenzeste voor een frisse touch.
Voor extra vissmaak kan je ansjovis meebakken in het gerecht.
Verse kleine tomaatjes meegebakken in plaats van zongedroogde tomaten kan natuurlijk ook.
Versgeraspte Parmezaanse kaas maakt het gerecht af. Parmezaanse kaas wordt niet altijd aanbevolen bij pasta met vis. Maar is hier een aangename toevoeging omdat de saus licht is en een zoute toets geeft die het gerecht helemaal afmaakt.

 

Tips:

 

Het recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten* vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pasta met kabeljauw en olijven: