Deze heerlijke langzaam gegaarde runderwangen zijn precies wat je nodig hebt op een koude dag. Sterker nog, als je eenmaal hebt geproefd hoe lekker ze zijn, wil je ze waarschijnlijk het hele jaar door eten! Deze gestoofde Aziatische runderwangen zijn supersimpel om te maken, het is moeilijk om ze niet lekker te vinden. Ja, ze moeten een paar uur stoven, maar de heerlijke aroma’s die door je huis geuren zijn het 100% waard. De runderwangen hebben Aziatische smaken en smelten in je mond. Dit gerecht is verrassend eenvoudig om te maken, maar zal ook alle gasten op een etentje verbazen!

 

Runderwangen

 

De wangen van een rund heeft veel smaak, maar is erg stug. Daarom moet je het langzaam en lang stoven of sudderen om een superzacht stukje vlees te krijgen.
Omdat de wangen echte werkspieren zijn (de runderen gebruiken de gehele dag hun wangen bij het kauwen) is het vlees erg draderig. Het zijn donkerrode, ovaalvormige, dikke stukken vlees met weinig vet eraan. En het voordeel is, dat dit vlees redelijk geprijsd is.
Neem wel de tijd om runderwangen langzaam te stoven, dit kan in een braadpan op het vuur of in de oven of in de bbq.

Gestoofde Aziatische runderwangen

 

Maken

 

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, gebruiken we een aantal Aziatische ingrediënten voor deze langzaam gegaarde runderwangen. Ik vond ze allemaal bij mijn plaatselijke supermarkt, dus maak je geen zorgen dat je overal heen moet rennen om ze te vinden!

 

Bak de wangen (zorg ervoor dat deze op kamertemperatuur zijn) rondom goed bruin. Op het moment dat het vlees bruin is, plaats je het in de grote pan met de rest van de ingrediënten. Zorg er altijd voor dat de stukken vlees volledig ondergedompeld worden in het vocht en gaar het voor ongeveer vier uur. Na ongeveer vier uur zal het vlees enorm mals zijn, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om het vlees langer te garen indien je hier de voorkeur aan geeft.

 

Erbij:

 

Deze runderwangen zijn lekker met gekookte rijst of noedels.
Of serveer er een lekkere zoete aardappelpuree bij, gemaakt volgens dit recept.

 

Tips:

 

Deze runderwangen kan je heel goed van tevoren bereiden.
De meeste langzaam gekookte gerechten zijn het beste van tevoren klaar te maken, want als ze afkoelen, krijgen ze nog meer smaak. Mijn advies is om de saus niet helemaal te laten inkoken als je van plan bent om ze op te warmen. Het opwarmen van de runderwangen is eenvoudig. Voeg een beetje water toe aan de pan en laat ze langzaam op het vuur opwarmen.

Overgebleven gestoofde runderwangen kan je heel goed invriezen.
Haal de avond ervoor of ’s ochtends weer uit de vriezer en laat langzaam ontdooien. Volg dan mijn bovenstaande instructies over het opwarmen.

In plaats van runderwangen kan je dit recept ook maken met doorregen riblappen, short ribs, ossobucco of zelfs lamsbouten.

Probeer ook eens deze recepten Runderwangen gestoofd in rode wijn, Gestoofde varkenswangetjes met venkel of Iberico varkenswangen in rode wijn.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Gestoofde Aziatische runderwangen: