Gebakken zalm met champignons is een van mijn favoriete zalmrecepten! Als bonus kan het in iets meer dan een kwartier op tafel staan. Haal de smaken van Sicilië naar je bord met dit eenvoudige visdiner. Dit recept zit boordevol voedingsstoffen en het duurt ongeveer 25 minuten om het van begin tot eind te maken. Probeer deze makkelijk te bereiden, heerlijke zelfgemaakte maaltijd vanavond. Ik weet zeker dat het hele gezin ervan zal genieten.
Zalm
Ik eet regelmatig zalm als onderdeel van een gezond eetpatroon. Verse zalm is een lekkere en vette vis, wat heel erg goed is voor ons. Omdat de zalm boordevol vitamines en Omega-3 De combinatie van eiwitten, mineralen en goede vetten zorgen voor een gezond lichaam. Zet dan ook zeker één keer per week zalm (of een andere vette vis, zoals haring, makreel en/of forel op jouw menu.
Zalm is niet alleen gezond maar ook nog eens overheerlijk. En daarnaast ook nog heel veelzijdig. Zalm heeft namelijk een unieke smaak, die niet zo ‘vissig’ is als de andere vissoorten. Je kunt de zalm dus praktisch met alles combineren. Niet zo gek ook dat je heel zalmrecepten kunt vinden op mijn site.
De zalm wordt in dit recept snel gebakken. Hier zijn wat tips om het elke keer weer heerlijk te maken! Koop een filet die overal ongeveer even dik is. Als je een dikker stuk zalm hebt, kan je de baktijd iets verlengen door het om te draaien en de huidkant aan het einde een paar minuten extra te laten garen. Maar bak de zalm vooral niet te lang!
Champignons met zalm
Champignons zijn niet iets waar je misschien aan denkt om te serveren bij vis, maar hier voegen ze een mooie diepte van aardse smaak toe aan de zalm.
Je kunt kastanjechampignons of een mengsel van paddenstoelen en gewone champignons gebruiken in dit gerecht.
Ik raad aan om de zalm en champignons te bereiden met kruiden zoals peterselie, oregano of tijm.
Erbij
Wat te serveren bij deze zalm. Je kunt er (parel)couscous, aardappelpuree, roergebakken spinazie of een ander bladgroente erbij serveren. Of serveer het met pasta, is ook lekker.
Ik heb er roergebakken regenboog snijbiet bij geserveerd.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.