Deze snelle en gemakkelijke roergebakken met kip met honing-sojasaus, groenten en een zoete en hartige saus is het perfecte, gemakkelijke diner voor een drukke doordeweekse avond! Kip is mijn go-to voor dagen dat ik snel het avondeten op tafel probeer te krijgen en deze is een favoriet! Met veel malse stukjes kip en verse groenten, allemaal in een makkelijke saus. Ik begin een pan rijst op hetzelfde moment dat ik mijn kip maak, en het avondeten is klaar in minder dan 25 minuten!

 

Roerbak

 

Het lijkt erop dat roerbakken een beetje mijn ding zijn geworden. Het was niet iets wat ik van plan was, maar mijn roerbakrecepten behoren tot de populairste recepten op mijn site, en deze roerbak is een absolute favoriet!
De reden hiervoor is dat het zo snel en makkelijk is om alles wat toevallig in de koelkast ligt bij elkaar te gooien, en het resultaat is een prachtige kom vol smaak, vezels en proteïne!
Dit recept begint met kipdijfilets die in stukken van 2,5 cm zijn gesneden. Als je dat liever hebt, kun je in plaats van de kipdijfilets ook kipfilets gebruiken. De kip is goudbruin gebakken voordat de groenten in de pan gaan. Ik heb hier rode paprika gebruikt, champignons en sojaboontjes gebruikt, maar andere goede opties zijn asperges, paksoi, sugar snaps, boontjes, wortels of zelfs kool. Gebruik wat je in huis hebt of lekker vindt.

 

 

Honing -sojasaus

 

De saus is een simpele combinatie van sojasaus, honing, knoflook en verse gember. Als je geen fan bent van gember, laat je dat eruit. De finishing touch is een snufje gesneden lente- uien. Serveer deze kip met gekookte rijst of noedels en je hebt een gezonde maaltijd waar het hele gezin van zal smullen!

 

Maken

 

Om dit roerbakrecept te maken, snijd je eerst je kipdijfilets in hapklare stukken. Doe vervolgens sesamolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak hierin eerst de kipstukjes een paar minuten, haal ze eruit en leg ze op een bord. Vervolgens bak je de groenten met de knoflook en gember, dan doe je de kip er weer bij.
Maak de saus door sojasaus en honing erover te gieten. Laat een paar minuten sudderen, serveer en geniet ervan!

 

Meer roerbak recepten:

 

Roerbak teriyaki paddenstoelen
Pittige Chinese aubergine roerbak
Roerbak met garnalen, komkommer en sugar snaps
Szechuan tofu roerbak
Noedels met zalm en roerbakgroente

 

Tips:

 

De truc om kip te bruinen is om ervoor te zorgen dat je pan niet te vol is. Als je te veel vlees in de pan hebt, zal het stomen in plaats van dichtschroeien. Roerbak de kip eventueel in porties om al het vlees knapperig en goudbruin te krijgen.

Snijd de groenten in hele dunne plakjes, zodat ze snel gaar zijn.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Roergebakken kip met honing-sojasaus: