Ik heb ooit Blackened Chicken Alfredo gegeten in een Outback restaurant in Florida. En ineens moest ik hieraan denken toen ik kipfilets gekocht had bij mijn favoriete kippenboer Karin van Polderkip. Dus heb ik nu deze beroemde Blackened kip Alfredo met pasta zelf thuis gemaakt. En nu kunnen jullie deze heerlijke kip ook maken, want ik heb natuurlijk het recept voor jullie uitgeschreven.

 

Chicken Alfredo

 

Blackened kip Alfredo met sappige, met Cajun-kruiden ingewreven kip en romige Parmezaanse pasta, zet jij binnen 30 minuten op tafel!
Deze Blackened kip Alfredo met pasta is een snel, makkelijk en restaurantwaardig recept! Het heeft alles wat je lekker vindt aan kip met een roomsaus, maar met een Cajun-tintje! Om dit makkelijke recept te maken, worden kipfilets dun geslagen zodat ze ongelooflijk mals zijn, bedekt met (blackening) kruiden en vervolgens in de pan gebakken om een geblakerde, krachtig gekruide buitenkant te creëren die plaatsmaakt voor een sappige binnenkant. De luxe Alfredo saus is doordrenkt met verse knoflook en Parmezaanse kaas en gebruikt zowel kippenbouillon als slagroom, dus het heeft twee keer zoveel smaak zonder al te veel schuldgevoel!
Deze Blackened kip Alfredo is een van mijn favoriete pastarecepten tot nu toe en is het zeker waard om af en toe een calorie-uitspatting te doen.

Blackened kip Alfredo met pasta

 

Wat is blackened?

 

‘Blackened’ is een methode van Cajun koken waarbij kip, rundvlees, varkensvlees, vis, garnalen, etc. worden bedekt met een kruidenmengsel en vervolgens op hoge temperatuur worden dichtgeschroeid. De kruiden verkolen, worden dieper van smaak en vermengen zich met de boter of olie om een onweerstaanbare donkere korst te creëren die rokerig en pittig is. Zwartgeblakerde kip moet worden gebakken in een pan met een dikke bodem, zoals een gietijzeren bak- of grillpan om de donkere korst te ontwikkelen.

 

Wat is blackening kruiden?

 

Blackening kruidenmix wordt geassocieerd met Cajun of Creools koken. Het is een robuuste mix van kruiden en specerijen die resulteert in een rokerige, pittige, aardse smaak.
Je kunt deze specerijenmix zelf maken met specerijen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Meng de volgende kruiden met elkaar:

2 tl gerookte paprika, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl zout, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, ½ tl peper en ½ tl cayennepeper

 

Kip bereiden

 

Haal de kip ongeveer 15 tot 20 minuten voordat u gaat bakken uit de koelkast. Kook nooit kip of andere proteïnen die koud uit de koelkast komen, anders wordt het ongelijkmatig gaar. Het is ook het beste om de kip ongeveer 15 minuten te laten rusten nadat u hem hebt gekruid, als de tijd het toelaat.

Gebruik een hete pan. Voeg je kip pas toe als de pan heet is, je zou de kip moeten horen sissen zodra hij de pan raakt. Als je kip in een lauwe pan doet, zal hij niet dichtschroeien.

Draai de kip maar één keer om. Weersta de neiging om de kip te verplaatsen terwijl het bakt of om hem meer dan één keer om te draaien. De kip moet een tijdje op dezelfde plek blijven liggen om zwart te worden, pas dan zal hij vanzelf uit de pan komen.

Bak de kip niet te lang. Kipfilets, zijn het sappigst als ze niet te lang zijn gebakken. De beste manier om te controleren of ze gaar zijn, is door een vleesthermometer in de kip te steken. Kipfilets zijn gaar als ze 70-72°C hebben bereikt.

 

Tips:

 

Pasta*: gebruik middellange tot korte stevige pastasoorten zoals penne, fusilli, rotini etc. of neem brede en platte pastasoorten zijn bijvoorbeeld pappardelle, tagliatelle en fettuccine.
Je kunt klassieke pasta, volkorenpasta en glutenvrije pasta gebruiken.

Voeg groenten toe: voeg alle gesneden groenten toe zoals paprika, asperges, broccoli, courgette, sperziebonen, cherrytomaatjes, erwten en/of champignons, etc. toe en bak ze met de knoflook. Of voeg op het laatst zongedroogde tomaatjes toe zoals ik gedaan heb.

Alternatieve proteïne: de romige saus is zo verrukkelijk dat je het met alles wilt gebruiken! Je kunt de kipfilets vervangen door kippendijen, garnalen, zalmfilets of varkenskoteletten.

Serveer dit gerecht eventueel nog met een lekkere simpele groene salade.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Blackened kip Alfredo met pasta: