Verse zalm wordt in hapklare blokjes gesneden en vervolgens in de pan gebakken tot knapperige, malse perfectie in dit simpele maar geweldige recept voor knapperige sesam zalmblokjes. Zoete en hartige kleverige zalm brengt zeker leven in uw doordeweekse maaltijden!

Als jij net als ik een grote voorliefde hebt voor knapperige zalm, dan zal je genieten van het feit dat elke hap van deze knapperige sesamzalm u een perfecte textuur biedt.
Omdat de zalm in blokjes wordt gesneden en vervolgens in een koekenpan wordt dichtgeschroeid, zodat het oppervlak zo krokant mogelijk wordt, wordt de zalm onmiskenbaar krokant. Toch blijft hij van binnen mals en heeft hij een smaakvolle Aziatische smaak.

 

Zalm

 

Gebruik zalmfilets met of zonder vel voor dit recept. Voor het beste resultaat gebruik je verse zalmfilets in plaats van bevroren zalm, omdat de textuur dan absoluut perfect wordt.
Snijd de zalm in blokjes (als je de zalm liever zonder vel hebt, kun je het vel eraf snijden en weggooien voordat je hem snijdt).
Bak de zalm op niet te hoog vuur, anders verbranden de sesamzaadjes.

 

Aziatische zalmbowls

 

Je kunt de zalm serveren in een bowl. Maak er een complete maaltijd van, met gekookte rijst, wat kimchi, ingelegde komkomkommer en lente-uitjes.
Voor extra smaak kun je de rijst besprenkelen met sojasaus, vers limoensap of teriyakisaus. Voor een lekkere pittige smaak kun je er sriracha overheen gieten.
Wees creatief en maak de bowls met je favoriete bowl-ingrediënten! Zeewiersalade geeft je een sushi bowl-gevoel. Gebakken of geroerbakte groenten voegen volume, vezels en vitamines toe aan de maaltijd.
Als je je kom opmaakt, kun je rekenen op een geweldige, unieke maaltijd die gezond eten doordeweeks leuk en interessant houdt.

 

Erbij

 

Serveer de knapperige sesam zalmblokjes met bijgerechten naar keuze. Ik vind de zalm heerlijk met roergebakken wilde spinazie en zelfgemaakte Atjar.

 

Nog meer heerlijke Aziatische zalmrecepten zijn:

 

Sushi bowl met warm gerookte zalm
Oosterse zalmpakketjes uit de oven
Aziatische kokos vissoep met zalm
Miso zalm met roergebakken asperges en noedels
Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich

 

Tips:

 

Overweeg om chilivlokken of sriracha toe te voegen aan de sausingrediënten om het lekker pittig te maken.

Ik heb zwarte sesamzaadjes gebruikt, maar je kunt ook witte nemen.

Bewaar restjes maximaal 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Knapperige sesam zalmblokjes: