De Limoncello Spritz is een heerlijke combinatie van Limoncello, Prosecco en bruisend water die je meeneemt naar een Italiaanse citroenboomgaard. Voeg wat munt of citroentijm en citroenschijfjes toe voor de kleur en je hebt een simpele cocktail die ook nog eens mooi oogt.
Het is de perfecte cocktail voor liefhebbers van citroen. Ik ben dol op eten en drinken met citroensmaak, vooral in de zomer. De heldere, zonnige smaak die citroen aan alles geeft wat het omringt, is verrukkelijk.
Als jij ook zo van citroen houdt, dan is de Limoncello Spritz iets voor jou.
Het is licht, verfrissend en heel gemakkelijk te maken. En het is de perfecte cocktail voor zomerse feestjes.

 

Limoncello Spritz

 

Nou, zoals in de meeste Spritz cocktail zit er Prosecco, bruisend water en ijsblokjes in. En in deze cocktail natuurlijk Limoncello! Ik heb wat citroentijm en citroenschijfjes aan deze Spritz toegevoegd, maar wees gerust creatief met garnering! Munt of citroenmelisse is ook erg lekker.

 

Limoncello is een Italiaanse likeur die afkomstig is van de Amalfikust en die meestal wordt geserveerd als aperitivo (vóór de maaltijd) of als digestivo (na de maaltijd) om de spijsvertering te bevorderen.
Het wordt meestal (ijs)koud geserveerd in kleine keramische glaasjes en is bedoeld om langzaam te drinken en te proeven.
Veel Italianen maken hun eigen Limoncello door citroenschillen, suiker en wodka of andere neutraal smakende alcohol te combineren. Wil jij ook zelf Limoncello maken, dan vind je hier het recept.

Limoncello Spritz

 

Hoe maak je de Limoncello Spritz

 

Verzamel eerst je ingrediënten en vul een glas met ijsblokjes. Ik gebruik graag grote wijnglazen voor Spritzes, maar je kunt ook een ander glas gebruiken.
Vul het glas met behulp van een barmaatje of maatbeker met 60 ml Limoncello, 90 ml Prosecco en 30 ml bruisend water.
Roer het drankje even door en voeg vervolgens de garnering toe.
Dat is alles, je bent klaar om te serveren!

 

Je kunt helemaal creatief zijn met uw toevoegingen en garnering voor dit drankje. Denk aan het volgende:
Bessen, zoals aardbeien, bramen of bosbessen, zijn een welkome aanvulling!
Verse kruiden als garnering, zoals takjes rozemarijn, basilicum of zelfs lavendel passen er ook uitstekend bij!
Gearomatiseerde frisdranken kunnen zeker gebruikt worden in plaats van bruisend water, maar de smaak zal wel iets veranderen.

 

Andere Spritz cocktails

 

Hier zijn nog een paar andere geweldige Spritz-achtige cocktails die je eenvoudig kunt maken voor een groep of voor één persoon:

Aperol Spritz
St Germain Spritz

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Limoncello Spritz: