We lagen op het strand en toen kwam onze lokale ijsboer met zijn karretje eraan. Nou de meisjes vlogen ernaartoe natuurlijk en vroegen of ik ook een ijsje wilde hebben. Ze namen een bolletje romig yoghurtijs met Amarena kersen voor me mee. Tjonge, dat was lekker zeg! Ja dan wil ik het natuurlijk gelijk ook thuis namaken. Nou dat is gelukt hoor. Net zo lekker als van de ijscoman en je kunt het zelfs maken zonder ijsmachine. Dit wil je proberen!
Yoghurtijs
Dit heerlijke yoghurtijs is verbazingwekkend snel klaar. Klop in een kom de slagroom tot er stijve pieken ontstaan. Meng in een andere kom gezoete gecondenseerde melk met de Griekse yoghurt en vanille-extract. Roer de twee dan door elkaar. Daarna gaan de kersen erbij. Je zou het nu in een diepvriesbakje kunnen doen en in de vriezer leggen. Dan heb je na zes uur heerlijk ijs.
Maar als je een ijsmachine hebt, dan kan je die ook gebruiken. Het voordeel hiervan is dat je na ongeveer een half uurtje al van het ijs genieten kunt.
Meng als het ijs klaar, pas de Amarena kersen en een beetje van die heerlijke siroop erdoor.
Amarena kersen
De Amarena kersen zijn een specialiteit uit Italië (Bologna). De rijpe zure kersen worden ontpit en ingelegd in een suikersiroop. Hierdoor worden ze prachtig donkerrood en krijgen ze een knapperig schilletje. Ze zijn behoorlijk zoet, maar wel ontzettend lekker.
Deze kersen in yoghurtijs is een klassieke combinatie. Maar je kunt ze ook in gebak, desserts of zelfs cocktails verwerken.
Tips:
De likeur* in het ijs zorgt ervoor dat het ijs niet superhard wordt. Je kunt een kersenlikeur of een vanillelikeur hiervoor gebruiken.
Als je een ijsmachine gebruikt, hoef je geen likeur te gebruiken.
Hier vind je nog veel meer zalige ijsrecepten die je zonder ijsmachine kunt maken.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.