Nu ik weer alleen woon, word ik wat handiger met restjes. Ik kook nog steeds te veel, soms is dat bewust omdat ik porties in de vriezer wil doen voor later. Maar soms ook onbewust omdat mijn ogen nog steeds groter zijn dan mijn maag(je). Ik had nu een hele kip gebraden en de restjes weer verwerkt in andere gerechten zoals deze heerlijke gevulde pastaschelpen met kip en kipsalade met ras-el-hanout.

 

Gevulde pastaschelpen

 

Romige kip met verschillende soorten kaas in deze decadente ovenschotel met gevulde schelpen en tomatensaus wil je proberen. Je hebt hiervoor grote pastaschelpen nodig, je vindt ze online of bij een horecagroothandel.
Deze schelpen moet je wel eerst van tevoren koken, voordat je ze gaat vullen en ze de oven in gaan.
Het is wel een iets bewerkelijk recept, maar het voordeel ervan is dat je het van tevoren kunt bereiden. Zet het dan op het laatst pas in de oven.

Dit gezellige pastagerecht is geschikt voor alle leeftijden en kan worden geserveerd als doordeweeks diner of als indrukwekkend hoofdgerecht voor vrienden. De extra gesmolten mozzarellakaas erbovenop en de verse kruiden maken dit een maaltijd die jij en je gezin keer op keer met plezier zullen maken.

Probeer je schelpen al dente te koken, ze moeten grotendeels beetgaar zijn, maar nog wel een beetje stevig. Hierdoor vallen ze niet uit elkaar tijdens het vullen.
Je ziet vaak een vaag droog, zetmeelachtig lijntje in het midden van een dwarsdoorsnede als je er een doorsnijdt. Dat betekent dat ze klaar zijn. Al dente schelpen zijn makkelijker te hanteren en worden in de oven zacht gebakken.
Gebruik ongeveer 5 grote schelpen per persoon.

Mocht je nog schelpen overhouden in de verpakking, maak er dan deze Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus of Pastaschelpen gevuld met spinazie en pompoen van.

 

Tips:

 

De saus zorgt niet alleen voor smaak, maar zorgt er ook voor dat onze schelpen en vulling vochtig en mals blijven tijdens het garen in de oven.

Garum* is een Italiaanse smaakmaker om een gerecht extra umami mee te geven. De zwarte knoflook garum van 621 Ferments die ik gebruikt heb, is op plantaardige basis.

Houd je niet van een romige tomatensaus, dan kan je de room achterwege laten.

Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast, maximaal drie dagen lang.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gevulde pastaschelpen met kip: