Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!

 

Pinsa

 

Een pinsa is een Italiaanse delicatesse van handgemaakte pizza die net buiten Italië ontdekt begint te worden. Pinsa gecombineerd met een voorgerecht, zoals antipasti, kan jouw gasten echt het gevoel geven dat ze in een Italiaans bistro zitten en de zon zien ondergaan boven de Amalfikust.
Pinsa is een soort pizzadeeg dat al meer dan 100 jaar deel uitmaakt in de Italiaanse keuken. De naam pinsa is afgeleid van de term ‘pinsere’, wat ‘het deeg met de hand duwen’ betekent in het Latijn. Je hebt misschien wel eens van pinza gehoord, maar om het duidelijk te maken: pinsa en pinza zijn hetzelfde, ze hebben alleen een iets andere spelling, afhankelijk van waar de term wordt gebruikt.

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

 

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

 

Bij het kiezen van de toppings voor een pinsa kan je zo creatief zijn als u wilt! Of je nu kieskeurige eters hebt zoals kinderen die misschien alleen een kaas- of pepperoni pinsa lusten of hun ouders die meer ervaren smaakpapillen hebben. Je kunt een pinsa maken die iedereen tevredenstelt. Probeer een margarita-stijl of een meer traditionele kaas- en paddenstoelen pinsa genaamd Pinsa Romana.

 

Ik heb nu voor blauwe bessen, feta en gekaramelliseerd ui topping gekozen.
Het vinden van nieuwe manieren om van blauwe bessen te genieten in hartige gerechten heeft mij de afgelopen weken beziggehouden. Ik had namelijk van Fast Fruit een fijn pakket met bevroren fruit mogen ontvangen en hierbij zat ook een zak met blauwe bessen. Natuurlijk zijn blauwe bessen heerlijk te verwerken in een smoothie, maar ik wilde er iets anders mee doen.

 

En toen ik deze pinsa uit de oven haalde, was ik helemaal in de wolken. Dikke bosbessen lieten hun paarse sap lekken op pinsa die overgoten was met roomkaas en feta en honing-gekarameliseerde uien. Elke hap was alles waar ik van hou als ik een hartig fruit gerecht eet. Zout, zoet, hartig en kruidig, allemaal samengesmolten.
Als er één recept met blauwe bessen is dat je moet proberen, dan is het deze wel.

 

Tips:

 

Je kunt verse of bevroren blauwe bessen gebruiken. Als je bevroren neemt, laat ze dan niet ontdooien, maar leg ze bevroren op de pinsa.

Probeer ook eens deze heerlijke Pinsa alla vodka met burrata.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pinsa met blauwe bessen, feta en ui: