Er is niets beter dan de warme zomerdagen af te koelen met deze watermeloen en tomatensalade met geitenkaas. De salade bevat mediterrane smaken. Bovendien duurt het recept maar 15 minuten om te maken.
Hoewel deze salade helemaal draait om zomerse watermeloen en tomaten, maken de zadenmix het gerecht af. Hun knapperigheid accentueren de sappige zoetheid van het fruit. Maar probeer dit niet in een ander seizoen samen te stellen, het is echt een echte zomerse salade. Serveer deze salade als onderdeel van een maaltijd zonder koken op een warme dag.
Zomerse salade
Deze salade is verfrissend, makkelijk te maken, caloriearm en enorm lekker!! Ik serveerde deze salade laatst bij het avondeten en ik vond hem geweldig. Deze salade is een perfect bijgerecht bij de barbecue of om mee te nemen naar een picknick. Ik denk dat iedereen er blij mee zou zijn! Het is zoet en hartig en romig van de geitenkaas.
De salade is gevuld met watermeloen, tomaten, ingemaakte rode uienringen, geitenkaas, verse kruiden naar keuze en gegarneerd met een beetje olijfolie. De watermeloen is zo zoet in deze tijd van het jaar. Zorg dat je je watermeloen in huis hebt voordat het seizoen voorbij is. Ik weet dat de meeste watermeloensalades fetakaas bevatten, maar ik ben dol op geitenkaas, het maakt alles net iets romiger!
Als je een grote meloen hebt, kun je natuurlijk gewoon een grotere salade maken. Het is zo eenvoudig, dat afmetingen er bij dit soort salade eigenlijk niet toe doen. En welke ingrediënten je ook het lekkerst vindt, het is allemaal gezond en caloriearm!
Ik had die lekkere geitenkaas pearls van Bettine en een flesje Hot Sauce van Casa Firelli gekregen in de Foodybox zomer. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade.
De geitenkaas is heerlijk van smaak en lekker smeuïg en de hot sauce maakt de salade helemaal af. De saus is niet te pittig, druppel er zoveel over als jij lekker vindt.
Tips:
Het recept van de ingemaakte rode uienringen vind je hier.
In plaats van een zadenmix kan je ook pompoenpitten, pijnboompitten of gehakte noten gebruiken.
Als verse groene kruiden heb ik nu bieslook gebruikt. Maar verse munt, kervel, basilicum of dille is er ook erg lekker bij.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.