Deze bijzonder paarse spruitjesstamppot met curry moet je maken! Niet alleen heb ik hier paarse spruitjes in verwerkt, maar ook nog eens paarse truffelaardappelen. Dus als je die bij jouw groenteboer zit liggen, koop ze dan gelijk en maak deze lekkere stamppot. Maar als je ze niet kunt vinden, dan kan je deze stamppot ook natuurlijk met groene spruitjes en gewone aardappelen maken.
Paarse spruitjes
Paarse spruitjes zijn niet alleen mooi van kleur ze zijn ook gezond en lekker Hier vindt u alles
Ze lijken erg op de groene spruitjes die je gewend bent, maar dan zijn ze paars! Ze zijn zo mooi en ik zoek ze altijd op als ze in het seizoen zijn.
Ze zijn echter niet helemaal paars, maar hebben paarse en groene bladeren. De paarse kleur is echter vrij duidelijk en levendig en zorgt voor een prachtige presentatie in een gerecht.
Hoewel ze erg op elkaar lijken, zijn er een paar kleine verschillen tussen een paarse spruit en de groene die je waarschijnlijk gewend bent. Naast het duidelijke kleurverschil is er ook een klein verschil in smaak. Paars is iets zoeter en niet zo scherp als de groene spruitjes. Ze zijn nog steeds aards, net als de groene variant, maar zijn iets milder van smaak.
Je kunt deze heerlijke schoonheden vinden op boerenmarkten en in supermarkten als ze in het seizoen zijn.
Zodra u ze thuis heeft, bewaar je ze in de koelkast om ze zo vers mogelijk te houden totdat je klaar bent om te koken. Ze zijn maximaal twee weken houdbaar, al probeer ik ze altijd zo snel mogelijk te koken, want hoe verser, hoe beter!
Paarse spruitjes zijn net zoals groene spruitjes in de koude maanden in het seizoen.
Ik moet je wel vertellen dat als je paarse spruitjes kookt, ze iets van kleur veranderen. Hoewel ik het nog niet heb geprobeerd (ik vind het heerlijk als ze een beetje blauw worden!) is mij verteld dat het toevoegen van een scheutje azijn de paarse tint zal helpen behouden.
Je kookt ze op dezelfde manier als de groene variant.
Als je ze roostert blijft de paarse kleur iets beter bestaan.
Truffelaardappelen
De truffelaardappel is een paarse, langwerpige aardappel. Het is een lekkere, vastkokende aardappel die het hele jaar door verkrijgbaar is. De binnenkant is fel paars van kleur. Qua smaak is de truffelaardappel wat zoeter dan een gewone aardappel.
Ze danken hun naam aan het feit dat ze qua vorm en kleur lijken op een truffel.
Truffelaardappelen zijn geschikt voor meerdere doeleinden zoals koken, frituren, bakken en pureren. En de paarse kleur blijft behouden als ze worden gekookt.
Door hun unieke kleur is de truffelaardappel een leuke manier om een maaltijd extra kleur te geven.
Je kunt ze eventueel ook vervangen door paarse zoete aardappelen.
Tips:
Probeer ook eens deze heerlijke Spruitjesstamppot met pastinaakpuree.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.