Dit virale cottage cheese flatbread heeft tiktok stormenderhand veroverd en ik moest het gewoon eens proberen. Dit platbrood boordevol eiwitten, gemaakt van slechts twee ingrediënten en wat kruiden, is een leuk recept om te maken als je zin hebt in een wrap, maar ook extra eiwitten aan je maaltijd wilt toevoegen. Ideaal voor o.a. sporters.
Maken
Het maken van dit cottage cheese flatbread is super eenvoudig om te doen. Het enige dat nodig is, is een keukenmachine of blender, een bakje cottage cheese en twee eieren. Mix de cottage cheese en de eieren met de kruiden tot een gladde massa. Nu kan je het mengsel op een bakplaat gieten die is bekleed met bakpapier. Bak op 180°C gedurende 40 minuten in de oven. Haal het er dan uit en laat het volledig afkoelen. Het platbrood laten afkoelen is cruciaal, sla dit niet over.
Cottage cheese
Cottage cheese is het Engelse woord voor de Duitse hüttenkäse. Het is een voedzame, eiwitrijke en vetarme verse kaas in zijn meest verse, pure vorm. Het heeft een klonterige textuur die niet iedereen waarderen kan. Maar in dit recept merk je daar niets van.
Cottage cheese is erg gezond en wordt graag gegeten door mensen die willen afvallen. Het is een hele goede bron van eiwitten, wat goed is voor de opbouw en het herstel van je spieren. En het bevat weinig vet en calorieën.
Eiwitten
Dit flatbread bevat een grote hoeveelheid eiwitten van ongeveer 40-50 gram eiwit, afhankelijk van het type cottage cheese dat je gebruikt. Vul dit platte brood met je favoriete sandwichingrediënten en je kunt er weer even tegenaan!
Beleg
Ik heb de cottage cheese flatbread nu belegd met zelfgemaakt hummus, rucola sla, komkommerplakjes, plakken kipfilet en zelfgemaakte zongedroogde tomaatjes.
Maar je kunt het beleggen met allerlei soorten dips, rauwkost, vleeswaren, kaas, etc. wat jij maar lekker vindt.
Andere eiwitrijke recepten:
Luchtige eierbroodjes
Eiwitrijk bananenbrood
Groene mozzarella pannenkoekjes
Eiwitrijke appel havermoutkoeken
Tips:
Je zou dit recept ook kunnen gebruiken om er een eiwitrijke pizzabodem van te maken.
Bak het op dezelfde manier en haal het na 30 minuten uit de oven om het te beleggen met jouw favoriete pizza toppings. Schuif het dan nog eens 10-15 minuten in de oven en dan ben je klaar!
Ik heb dit gerecht bereid in mijn airfryer oventje, hierdoor was het supersnel gebakken.
Als je het flatbread helemaal onder in de oven of airfryer bakt, dan wordt de onderkant ook goudbruin.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.