Deze schattige mini cheesecake met gestoofde druiven zijn een elegant dessert voor een speciaal dinertje bij jou thuis. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel). Maak het voor een romantische avond met je lief of serveer het bij de koffie of een theekransje. Ik weet zeker dat je zult scoren met dit zalige gerechtje!
Cheesecake
Cheesecake is een van mijn favoriete desserts en meestal maak ik de no-bake versie. Nu heb ik deze schattige kleintjes gemaakt voor twee personen.
Een cheesecake is een van oorsprong Amerikaanse zoete taart en wordt gemaakt van zachte verse roomkaas (mascarpone, hüttenkäse of ricotta), suiker en eieren. De bodem kan gemaakt zijn van verkruimelde koekjes of een cake. Je kunt de cheesecake van een smaak voorzien, zoals bijvoorbeeld chocolade, vanille of citroen.
Je kunt de taart nog decoreren met vers fruit, nootjes en slagroom.
Er zijn dus twee manieren om cheesecake te maken, in de oven gebakken (baked cheesecake) en in de koelkast (no-bake cheesecake).
De gebakken cheesecake is smeuïg, romig en zorgt voor een volle en rijke smaak.
De no-bake is meestal wat lichter en (frisser) van smaak en heeft een luchtige structuur.
Bodem
Ik heb de bodem nu van Amaretti koekjes en roomboter gemaakt, maar je kunt ook Maria biscuits, Nizza of andere koekjes gebruiken voor de bodem.
Druiven
Gebruik rode of blauwe druiven voor de topping. En natuurlijk moeten ze pitloos zijn! Ik heb nu Sable druiven genomen, die zijn heerlijk zoet.
Omdat ik een tros druiven overhad van mijn verjaardag, heb ik die verwerkt in dit heerlijke dessert. Ik had ze gebruikt voor een lekkere kaasplank, maar had iets te veel gekocht.
Ben jij ook zo dol op druiven? Dan heb ik nog meer heerlijke recepten met druiven voor jou:
Druivenjam met kaneel en vanille
Bevroren druiven in witte chocoladesaus
Pizza met geitenbrie en druiven
Kippendijen met venkel en druiven
Bagel met burrata en geroosterde druiven
Vis in witte wijnsaus met druiven
Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus
Tips:
In plaats van verse roomkaas kan je deze taartjes ook maken van kwark of van Griekse yoghurt.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.