De zomermaanden staan eindelijk voor de deur en er gaat niets boven een goede maaltijd in de buitenlucht. Dit levendige, plantaardige feestmaal is perfect voor als je gasten hebt of gewoon als je jezelf wilt trakteren op iets super lekkers en voedzaams. De bloemkoolsteaks waren absoluut de ster van gerecht, zo smaakvol en perfect om te serveren met de frisse en fruitige quinoa. Geroosterde bloemkoolsteaks met quinoa is een eenvoudig te maken veganistisch recept!
Bloemkool
Eenmaal geroosterd krijgt bloemkool een geheel nieuwe smaak en textuur en is het mijn favoriete manier om van bloemkool te genieten! Deze vegan bloemkool ‘steaks’ geroosterd in de oven zijn superlekker, probeer het eens!
Verwijder de oneetbare bladeren van de zijkanten. Leg de bloemkool met de stengel naar beneden en snijd de bloemkool met een scherp mes doormidden in het midden.
Snijd plakken van ongeveer 2,5 centimeter dik, afhankelijk van de grootte van de bloemkool krijg je mogelijk twee tot vier plakken.
De overige stukken kunnen in roosjes worden gesneden en naast de steaks of op een aparte bakplaat worden geroosterd.
Verwarm de oven voor op 190°C. Bak de bloemkoolplakken eerst aan beiden kanten in een pan. Leg de bloemkoolsteaks dan voorzichtig op een bakplaat, samen met eventuele gebroken roosjes, of plaats de roosjes op een aparte bakplaat.
Bestrijk de steaks en roosjes voorzichtig met olie. Strooi zoveel kruiden als je wilt op de steaks en roosjes.
Rooster 15 minuten in de oven, draai de steaks voorzichtig om en roer de roosjes door, breng opnieuw op smaak en bak nog eens 15 minuten.
En daar heb je het: geroosterde bloemkoolsteaks, heerlijk gezond en gemakkelijk gemaakt!
Serveer de bloemkoolsteaks met de quinoa of groenten, graan, salade of soep voor een stevige hoofdmaaltijd.
Meer bloemkoolrecepten:
Gekleurde bloemkoolcouscous
Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah
Italiaanse kipschnitzel met bloemkool Puttanesca
Bloemkoolstamppot met sucuk en baharat
Gochujang bloemkoolroosjes met rijst
Bloemkoolsoep met kerrie
Taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki
Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm
Tips:
Ik heb voor dit gerecht 3 kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.