Deze romige gnocchi met zalm en paprikasaus is een snel en heerlijk gerecht, perfect voor een doordeweekse avond. Sappige zalm, in een romige saus op basis van paprikapuree met knoflook, Italiaanse kruiden en paprika! Dit is het beste soort comfortfood. Bovendien wordt alles samen in dezelfde pan gekookt, wat betekent dat deze gnocchi zo gemakkelijk te maken en snel schoon te maken is. Het perfecte midweekdiner voor het hele gezin! Deze romige paprikasaus maakt van gnocchi uit de supermarkt iets fantastisch!
Wat is gnocchi?
Gnocchi is een klein deegkussentje die is gemaakt met een combinatie van aardappelpuree, bloem en vaak eieren of kaas. Het zijn heerlijke zachte bolletjes.
Ze zijn supereenvoudig om te koken! Je kookt ze zoals je pasta zou doen, dat wil zeggen in een pan met kokend, goed gezouten water.
Gnocchi zijn heel snel gaar en je weet wanneer ze klaar zijn, omdat ze naar boven komen drijven in de pan.
Hoewel zelfgemaakte gnocchi fantastisch zijn, gebruik ik voor een stressvrije doordeweekse maaltijd graag houdbare, voorverpakte verse gnocchi. Je vindt het in de verse pasta afdeling van de supermarkt.
Maken
Het mooie van deze romige gnocchi met zalm en paprikasaus is dat het allemaal in één pan bereid wordt! Je bakt eerst de zalm en gebruikt daarna de pan voor het bakken van de ui, paprika en knoflook. Zodra deze gebakken zijn, voeg je de wijn of bouillon toe. Laat dit een paar minuten sudderen, voeg dan wat slagroom toe en als laatste de gnocchi.
Alles wordt samen gestoofd en op het laatste moment worden de stukjes gebakken zalm aan toegevoegd! Zo gemakkelijk en snel!
Erbij
Ik serveer deze gnocchi graag met een simpele salade.
Voor andere geweldige gnocchi-recepten probeer je deze gnocchi met:
spinazie, paddenstoelen en gorgonzola
pompoen in roomsaus
paddenstoelenroomsaus
prei en erwten
groene groenten en burrata
courgette en gerookte forel
in de oven geroosterde tomaatjes
oesterzwammen en mozzarella
vegetarische romige gnocchi
of deze zelfgemaakte ricotta gnocchi met salie
Tips:
Koop zalmfilets zonder vel om dit gerecht gemakkelijker te maken. Kies mooie vlezige dikke filets. Voor vier personen is 300-350 gram voldoende.
De Ajvar paprikapuree* die ik gebruikt heb kan je o.a. bij de AH of een Turkse winkel kopen. Er is een pittige en milde versie hiervan. Als je de pittige gebruikt, pas dan op met de hoeveelheid want deze is erg pikant. Mocht je geen paprikapuree kunnen vinden, vervang dit dan door tomatenpuree.
Gebruik verse gnocchi** die maar 2 minuten hoeft te koken (staat op de verpakking).
Je kunt elke droge witte wijn gebruiken, of vervang dit voor een groentebouillon of visbouillon.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.