Wraps met ‘zwartgeblakerde’ gegrilde malse cajun kipdijfilets gewikkeld in een warme tortilla met dun gesneden rode uien, knapperige witte kool en een pittige saus. Dit is zo eenvoudig dat je nauwelijks een recept nodig hebt. Er is maar één element dat bereid hoeft te worden en de rest in een makkie. Het zijn slechts een paar eenvoudige ingrediënten die je misschien al bij de hand hebt. Deze wrap met blackened kip is verslavend lekker en de perfecte lunch of avondmaaltijd!
Deze heerlijke en gemakkelijk blackened kipdijfilets zijn zacht, sappig en zitten boordevol een krachtige, rokerige smaak. Ze zijn de perfecte eiwitten voor salades, sandwiches, wraps, bowls en meer!
Kipdijfilets
Ik raad kipdijfilets zonder botten en zonder vel aan voor dit gerecht. Ze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten. De malse kippendijen zijn sappiger en smaakvoller dan kipfilets. Kipfilets willen nog wel eens droog worden, maar omdat kipdijfilets iets vetter zijn, blijven ze lekker mals. En na het grillen/bakken zijn ze rokerig, een klein beetje pittig en zo heerlijk.
Door de kipdijfilets plat te slaan tussen twee vellen huishoudfolie, zijn ze heel snel gaar en makkelijk in plakjes te snijden.
Bestrooi ze aan beide kanten met cajunkruiden. Voeg eventueel zout toe als dit niet in de cajunkruiden zit.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe (werk in batches om de pan niet te vol te maken als dat nodig is). Bak ze gedurende 2-3 minuten of tot de onderkant donker goudbruin is, draai dan één keer om en zet het vuur laag. Blijf nog 2-3 minuten bakken en leg ze op de snijplank om in plakjes te snijden.
Deze blackened kipdijfilets zijn ook lekker in salades, wraps, bowls, als hoofdgerecht met groenten, rijst of aardappelen, in taco’s, op sandwiches of wat je maar wilt!
Wraps
Gebruik tortilla wraps naturel of groente-wraps voor dit gerecht.
Verwarm de tortilla’s in een schone koekenpan op laag vuur ongeveer 30 seconden per kant. Om de wraps samen te stellen, lepel je de saus in het midden van de wrap. Voeg de salade toe en daarop de reepjes kip.
Tips:
Gebruik geen koekenpan met antiaanbaklaag. Je wilt nooit een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur gebruiken. Hierdoor wordt de antiaanbaklaag snel aangetast en zul je je pannen veel vaker moeten vervangen.
Je kunt dit recept ook bereiden in de airfryer. Bak de kipdijfilets op 190°C gedurende 10-15 minuten, draai ze halverwege om.
Gebruik eventueel een vleesthermometer. Als de kip onder de 70°C is, blijf hem dan een minuut of twee bakken/grillen.
Dit is een complete maaltijd, maar eventueel kan je er nog deze Mexicaanse maïssalade esquites bij serveren.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.