’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best zijn als ze ingeblikt worden. Daarom hebben ze meer smaak dan de onrijpe tomaten uit de kas die in de supermarkten liggen. Helemaal prima dus om van hele tomaten uit blik een lekkere tomatensoep te maken in de winter.
Tomatensoep
Wie is er nou niet dol op tomatensoep? Tomatensoep is altijd lekker zowel zomers als ’s winters. Vooral als het koud is, heb ik behoeft aan een kom dampende soep en niets is zo opbeurend als een warme kom zelfgemaakte tomatensoep. Een perfect romige soep met een geweldige tomatensmaak. Deze soep is rijk van smaak, veel meer dan je zou verwachten van tomaten uit blik.
Je moet er wel even de tijd voor nemen, want de hele tomaten worden geroosterd in de oven om nog meer smaak te krijgen.
Ik weet zeker dat een tomatensoep veel simpeler gemaakt kan worden, maar leg ze toch maar even in de oven. En gebruik ook het vocht wat in het blik zit, dus vang dit wel op als je de tomaten uit blik zeeft.
Heb jij nog een paar blikken met hele tomaten in de voorraad kast staan, maak dan snel deze lekkere soep.
Ben jij ook zo gek op tomatensoep? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:
Vegetarische Chinese tomatensoep
Tomatensoep van geroosterde tomaten
Witte kool, bonen en tomatensoep
Turkse tomatensoep met orzo
Ravioli tomatensoep met balletjes
Spaanse koude soep Salmorejo
Pappa al Pomodoro oftewel Toscaanse tomaten broodsoep
Spaanse koude soep Gazpacho
Tips:
Gebruik een groentebouillon als je er een vegetarische soep van wilt maken.
En gebruik een plantaardige boter en room om het recept te veganizen.
Serveer er lekker brood of een tosti bij en je hebt een complete maaltijd.
De soep blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast.