Deze rode bietensalade met feta en rode ui is een simpele maar o zo lekkere salade. Maak het als lunch met lekker stokbrood erbij, of als voorgerechtje. De salade is ook heerlijk bij de barbecue. Snel gemaakt en oh zo goed!
Levendige, simpele salade van rode biet en feta met een mosterddressing. Deze salade is mooi, voedzaam en past bij elke maaltijd. De salade zit vol prachtige texturen, is smaakvol, helder en vol voedzame ingrediënten. En met romige feta in elke hap heb je een nieuw favoriet gerecht om te delen.

Rode bietensalade met feta en rode ui

 

Rode bieten

 

Als kind was ik geen fan van rode bieten, maar nu ben ik er dol op. Zeker verwerkt in salades, vind ik ze heerlijk!
Je kunt gekookte bieten uit de supermarkt gebruiken, de hele bieten die in het plastic verpakt zijn. Maar je kunt ze zelf ook gaar roosteren in de oven. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.
Rauwe (verse) en gekookte bieten zijn het hele jaar te koop en dat is fijn.
Als je met bieten werkt, kan je het beste keukenhandschoenen aandoen, als je niet met roze handen wilt eindigen.
Bieten bevatten veel foliumzuur, wat goed is voor de gezondheid van hart en bloed.

 

Salades

 

Ik heb nog veel meer salades met rode bieten erin voor jullie. Probeer ook eens deze heerlijke:

Salade met gebakken geitenkaas, rode biet en bramen
Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen
Parelcouscous salade met gekleurde bietjes
Haring rode bietsalade met appel en dille
Bietjes salade met oesterzwammen
Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas
Salade met makreelmousse, truffelaardappel en bietjes
Bietjes salade met kersen en burrata

 

Receptvariaties

 

Gebruik eventueel nog linzen of kikkererwten in deze salade voor extra eiwitten.
Verse kruiden zoals dille, munt, peterselie of basilicum is ook erg lekker erdoor.
Je kunt ook geitenkaas, blauwe kaas of veganistische feta gebruiken.
Dit recept kun je eten als lichte lunch, maar je kunt het ook serveren met kip.

 

Tips:

 

Deze salade is maximaal 4 dagen houdbaar in de koelkast, dus ideaal om vooraf te maken.
Eigenlijk wordt de smaak alleen maar beter. In de koelkast blijft dit maximaal 4 dagen houdbaar.

Ik raad je aan om te wachten met het toevoegen van de fetakaas tot vlak voor het serveren. Als je het eerder doet, smaakt het nog steeds hetzelfde, maar door het bietensap wordt de feta roze, zodat je niet het mooie contrast van het wit met de rode bieten krijgt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rode bietensalade met feta en rode ui: