Zo tegen de maand december aan vind ik het leuk om feestelijke cocktails te creëren. We waren een paar dagen naar Terschelling geweest en op de laatste dag hadden we een rum proeverij op het eiland. Diverse soorten rum worden daar gebotteld en we hebben een paar heerlijke flessen gekocht. Eentje daarvan was een honingrum, die ik bij uitstek geschikt vind om cocktails van te maken. Ik heb er deze heerlijke cocktail met honingrum en granaatappel van gemaakt, deze wordt afgetopt met Prosecco. Superlekker en super feestelijk.
Cocktails
Cocktails zijn drankjes bestaande uit een alcoholhoudend drank, een frisdrank of vruchtensap en eventueel een smaakmaker in de vorm van een siroop. Het leuke is dat je cocktails heel makkelijk zelf thuis kunt maken. En je hebt daar helemaal niet zoveel voor nodig, behalve de drank dan en een paar leuke cocktailglazen. Ga je vaker cocktails maken dan kan je wat cocktailbenodigheden ervoor aanschaffen zoals een cocktailshaker, maatje en lepel.
Een mocktail of virgin cocktail is een alcoholvrije cocktail.
Klassieke cocktails zijn o.a.:
Bellini, een zomerse Italiaanse cocktail gemaakt van perzikenpuree en Prosecco
Caipirinha, Braziliaanse cocktail van Cachaca, limoen en rietsuiker
Daiquiri, cocktail gemaakt van fruit en witte rum
Dirty Shirley, de Amerikaanse volwassen versie van de Shirley Temple mocktail
Espresso Martini, gemaakt van espresso, koffielikeur en wodka
Hurricane, Amerikaanse cocktail van sinaasappelsap, witte en bruine rum, passievrucht, grenadine en limoensap
Margarita, Mexicaanse cocktail van tequila, triple sec en limoensap
Mojito, Cubaanse cocktail van rum, rietsuiker, limoensap, verse munt en spuitwater
Moscow Mule, Amerikaanse cocktail van wodka en gemberbier
Paloma, een Mexicaanse cocktail met tequila, grapefruitsap, grapefruitsoda en limoensap
Piña colada, tropische cocktail van rum, kokosmelk, ananas en limoen
Tips:
Als je geen honingrum kunt vinden, gebruik dan bruine rum met een theelepel honing erin gemixt.
Voor de kids schenk je de siroop in een cocktailglas en vul dit af met bruisend water of sprite.
Zorg er wel voor dat de Prosecco op tijd gekoeld wordt.