Een frozen yoghurt bark met fruit is een heerlijke koude versnapering op warme dagen. Lekker als tussendoortje of nagerecht voor jong en oud en zo simpel te maken. Neem een lekkere dikke Griekse yoghurt en fruit wat jij lekker vindt en maak deze lekkere gezonde snack snel.
Frozen yoghurt bark
Wat is een yoghurt bark? Het is een bevroren soort reep gemaakt van dikke yoghurt met daarop vers fruit. Je eet het als een soort ijs en daarom is het zomers zo populair. Ik had het al een hele tijd niet gemaakt, maar op warme dagen heb je toch wel zin in iets ijskouds. Daarom is zo’n ijskoude yoghurt reep wel erg lekker en ook nog eens verantwoord. Beter dan een ijsje uit de supermarkt, toch?
Je kunt het recept verdubbelen en dan in porties verdelen en dit weer in zipper bags in de vriezer leggen. En elke keer als je zin hebt in een ijsje, dan neem je een stukje bevroren yoghurt. De yoghurt bark blijft zeker een maand goed in de vriezer.
Hoe maak je het
Ik heb dikke Griekse yoghurt gebruikt en deze een beetje gezoet met honing. Je kunt ook een ander zoetmiddel gebruiken zoals agavesiroop, maple syrup o.i.d.
Daarnaast kan je nog een beetje vanille-extract of een andere smaakmaker eraan toevoegen zoals sinaasappel- of citroenrasp.
Lepel dit op een vel bakpapier, verdeel er dan vers fruit naar keuze op en vries het in.
Toppings
Behalve rood fruit zoals aardbeien, frambozen, bramen, kersen, blauwe en rode bessen, kan je elk fruit wat jij maar lekker vindt op de yoghurt verwerken.
Maak er een tropische reep van met banaan, ananas, mango, kiwi en kokosvlokken bijvoorbeeld.
Of vijgen, walnoten en geraspte sinaasappel is ook zo’n lekkere combinatie.
Stukjes appel en peer met kaneelpoeder lijkt me ook erg lekker.
Voor extra crunch kan je granola, gehakte noten, zaden en/of pitten erop doen.
Tips:
Je kunt de yoghurt ook in muffinvormpjes invriezen voor individuele porties.
Griekse yoghurt is heel erg geschikt hiervoor omdat de dikke yoghurt snel en goed bevriest.
Je kunt als alternatief kwark of kwark met een smaakje proberen.
Of vervang het door sojayoghurt, kokosyoghurt of een andere plantaardige yoghurt.
Ben jij ook zo gek op yoghurt? Probeer dan ook eens dit heerlijke Yoghurtijs met kersencompote.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.