Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of ze in Marokko eigenlijk wel kippenlevertjes eten, maar als ze het doen maken ze het vast op smaak met deze specerijen.

 

Kippenlevertjes

 

Niet iedereen is gek op kippenlevertjes, maar ik kan je verklappen als je het op deze manier bereid, vind je ze vast wel lekker. Kip is een van de populairste stukjes vlees in ons land, maar de levertjes zijn dan niet. Behalve een behoorlijk portie cholesterol, bevatten levertjes ook veel goede stoffen zoals vitaminen en mineralen, zoals ijzer en zink. En dat is weer goed voor ons. Eet daarom af en toe lever of kippenlevertjes.

 

Gebruik altijd kippenlevers die zo vers mogelijk zijn. Koop ze het liefst bij een vertrouwen poelier.
De klassieke manier van kippenlevertjes bakken met spek en uien staat nog niet op mijn site, maar dat komt nog wel een keer. Wel heb ik lekkere Stokbroodje krokante kippenlevers, Kippenlevertjes met granaatappel of een Zelfgemaakte kippenlever paté recept voor jullie. Probeer die ook eens!

 

Specerijen

 

Ik heb heel veel specerijen in huis, maar jij misschien wel niet. Wil jij niet alle specerijen die nodig zijn voor dit recept, in huis halen gebruik dan alleen de Marokkaanse kruidenmix ras-el-hanout. Dan heb je maar een potje nodig. Wel zou ik nog wat kaneelpoeder toevoegen, die geeft toch een extra lekkere smaak aan het gerecht.

 

Erbij

 

Je kunt deze kippenlevertjes serveren met Arabisch platbrood. Of maak er een heerlijke Parelcouscous salade met aubergine, courgette en paprika, Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries of een Parelcouscous met geroosterde pompoen en groenten erbij.

 

 

Recept Marokkaanse kippenlevertjes: